Gemeente Zevenaar


08-04-2010: Saskia Wiersma wordt nieuwe gemeentesecretaris van Zevenaar

De gemeente Zevenaar krijgt per 1 mei a.s. een nieuwe gemeentesecretaris in de persoon van Saskia Wiersma. Zij werkt op dit moment al bij de gemeente Zevenaar, als directeur Strategie en Beleid. Bovendien heeft zij de afgelopen 9 maanden de functie van gemeentesecretaris waargenomen. Wiersma is de opvolger van Adrie van Kessel, die per 15 januari een andere baan heeft aanvaard.

Â

Saskia Wiersma (41) is haar loopbaan begonnen als juridisch adviseur bij adviesbureau Croonen. Daarna heeft zij bijna 10 jaar in verschillende managementfuncties bij de gemeente Nijmegen gewerkt. In maart 2007 maakte zij de overstap naar de gemeente Zevenaar. Ze is daar begonnen als hoofd van de afdeling Ontwikkeling en werd anderhalf jaar later directeur Strategie en Beleid.

Niet alleen het college, maar ook het management en de ondernemingsraad zijn blij met haar benoeming.

Â

Prioriteiten en uitdagingen

De nieuwe gemeentesecretaris krijgt een aantal belangrijke prioriteiten mee. Een daarvan is de Liemerse samenwerking, die steeds meer vorm krijgt. Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar gaan intensief samenwerken op het gebied van ICT, inkoop en sociale dienstverlening.

Â

Saskia Wiersma is de aanjager van de organisatieontwikkkelingen bij de gemeente. âDe grenzen vervagen, zowel binnen als buiten de gemeente. We weten wat er speelt in de samenleving en wij zijn er voor de klant. Dat is waar wij voor staan als organisie en dat willen we steeds meer naar buiten uitdragen.â geeft Wiersma enthousiast aan. Â

Â

Verder staat Zevenaar aan de vooravond van een grondige verbouwing van het gemeentehuis, waardoor onder andere de dienstverlening aan inwoners verder kan worden geprofessionaliseerd. Eind mei bespreekt de gemeenteraad het Voorlopig Ontwerp, dat ook een nieuwe manier van werken (o.a. geen vaste werkplekken) mogelijk moet maken. Dat past bij de organisatieontwikkeling. De verbouwing start volgend jaar en is eind 2012 afgerond.

Â

Verder moet Zevenaar flink bezuinigen, net als andere gemeenten in ons land. Die bezuinigingsoperatie wordt op dit moment ambtelijk voorbereid.

Â

Â