NCRV

Spirit 24: Pasen en Pesach

Donderdag 1 april,
21.00 uur, Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 besteedt begin april veel aandacht aan Pasen, met documentaires en programmaâs waarin passiemuziek de boventoon voert.

Zo gaat de documentaire Refusenik over de periode waarin gestreden werd om joden vrij te krijgen uit de voormalige Sovjet-Unie. Refusenik is een verhaal van heldendom, opoffering en uiteindelijk bevrijding, het thema van Pesach, het Joodse Pasen.

Donderdag 1 april om 21.00 uur.

In Stille Routes vertellen drie mensen voor wie stilte onontbeerlijk is in hun bestaan. Zo praat Paul Nouwen, oud-directeur van de ANWB, over de stilte als krachtbron in zijn drukke bestaan. Vrijdag 2 april om 14:00 en 19.00 uur.

Natuurlijk is er aandacht voor de beroemde Matthäus Passion van J.S. Bach. In Matthäus Masterclass worden vijf popzangers getraind in het zingen van aria's uit de Matthäus Passion. De deelnemers zijn: Rob de Nijs, Carola Smit, Jim Bakkum, Peter Lusse en Hind. Na de masterclasses volgt een uitvoering van het passiestuk in de St.-Vituskerk in Hilversum.
Zaterdag 3 april om 17.00 uur en op maandag 5 april om 20.00 uur.

Verder een bijzondere aflevering van LUX, waarin onder meer aandacht voor de atheïstisch opgevoede fotograaf Jan van Leeuwen. Hij kreeg een opstandinggevoel over zich toen hij het boek Terugkeer van den verloren zoon van André Gide las.
Zaterdag 3 april om 19.30 en 21.00 uur.

Nioscoop kijkt in het weekend van Pasen naar de overeenkomsten tussen de bijbel en de koran. Een gesprek met drie professoren van de theologische faculteit van de universiteit van Marmara in Turkije. Zaterdag 3 april om 09.40 uur en 15.45 uur.

Daarnaast staan programmaâs zoals Nederland Zingt, De Wandeling, Zendtijd voor Kerken, Schepper & Co, GoGo Kosher in het teken van Pasen en Pesach. Voor meer informatie en de exacte uitzendtijden: www.spirit24.nl

Over Spirit 24

Het themakanaal Spirit 24 is dé levensbeschouwelijke themazender van Nederland. Het is een samenwerking van twaalf levensbeschouwelijke omroepen (KRO RKK, EO, IKON, Joodse Omroep, ZvK, NMO, NIO, OHM, BOS, HUMAN en de NCRV).

De zender is interreligieus en multicultureel en biedt de kijker een breed aanbod van onderwerpen op het gebied van spiritualiteit, levensbeschouwing, zingeving, cultuur en filosofie, gezien vanuit verschillende geloofsrichtingen en invalshoeken. De zender laat de kijker genieten en schept verwondering, zet aan tot nadenken en brengt op toegankelijke wijze (nieuwe) inzichten.

Wilt u ook Spirit 24 ontvangen? De zender is onderdeel van het pakket themakanalen van de Nederlandse Publieke Omroep. Spirit 24 is te zien via UPC op kanaal 27 en via Ziggo op kanaal 575. Ook via Delta en Caiway is Spirit 24 te ontvangen. Ook is het kanaal te bekijken op www.spirit24.nl.


Noot voor redacties