NCRV

Mambapoint

Vergeet-je-nietjes

Donderdag 1 april 2010

Weeskinderen in Kenia zijn vaak allang blij als in hun eerste levensbehoeften wordt voorzien. Ze leren al jong dat niets vanzelfsprekend is en persoonlijke aandacht is dat al helemaal niet..

Daarom heeft Ilse Struik haar passie voor fotografie gecombineerd met goed doen: ze maakt fotoâs van weeskinderen in ontwikkelingslanden om ze zo een prachtig fotoboekje cadeau te doen, met daarin fotoâs van henzelf. Dat is bijzonder voor deze kinderen, want ze hebben vaak niets tastbaars uit hun verleden. Maar het geeft ze ook een goed gevoel doordat ze heel even de belangrijkste persoon zijn: ze worden in het zonnetje gezet en komen los voor de camera.

Evelien Bosch was voor een reportage in Kenia op bezoek bij een weeshuis waar Ilse op dat moment bezig was met fotograferen. Evelien vroeg Ilse naar haar drijfveren, maar werd ook kritisch: kan Ilse immers niet beter voedsel en schoenen voor de kinderen regelen, in plaats van fotoâs te nemen? De reportage is nu te zien op http://www.mambapoint.tv/

In mei zien we meer van Evelien in Nairobi, de hoofdstad van Kenia. Ze is daar in de grootste sloppenwijk ter wereld, maar ontmoet ook muzikale jongeren uit de middenklasse.. kijken dus!