Gemeente Helmond


Waterleiding gesprongen bij Engelseweg

Bij de Engelseweg, ter hoogte van de Cacaofabriek, is de waterleiding gesprongen. In de omgeving kan er bruin water uit de kraan komen.

Het water heeft een vreemde, lichtbruine kleur. Het water vormt echter geen gevaar voor de gezondheid. U kunt het water gewoon gebruiken voor het koken, wassen en om te drinken.

Het water uit de kraan en in het toilet kan nog enkele uren een bruine kleur hebben.

Heimachine in de grond gezakt

Bij de Cacaofabriek passeerde maandagmiddag een zware heimachine op een vrachtwagencombinatie. Deze machine is nodig voor de bouw van de tweede waterburcht op Suytkade. De bouw hiervan start donderdag a.s.. Door de zwaarte van de machine is waarschijnlijk zoveel druk ontstaan, dat ter plekke de waterleiding is gesprongen. Dit staat echter nog niet vast; het kan ook zijn dat de waterleiding vooraf al instabiel was. Doordat de waterleiding is geknapt, is de ondergrond weggespoeld en is de heimachine de grond in gezakt.

Heimachine gestabiliseerd

De heimachine is inmiddels met een kraan gestabiliseerd. Er is een tweede kraan gearriveerd. De twee kranen gaan samen de heimachine recht trekken. Dit kan nog enkele uren gaan duren.

Waterleiding afgesloten

Ter plekke is de waterleiding inmiddels afgesloten. Het leidingwater wordt omgeleid. Hierdoor kunnen er kleine hoeveelheden roest uit de leiding in het water komen. In de omgeving van de Engelseweg kan het water uit de kraan of in het toilet een bruine kleur hebben. Het water is echter niet gevaarlijk en kan gewoon gebruikt worden om te koken, wassen en om te drinken.