Gemeente Hoorn

Hoornse coalitie akkoord over toegangsuur horeca

De onderhandelingen tussen de beoogde coalitiepartijen VVD, VOCHoorn, Fractie Tonnaer, CDA en D66 zijn in de eindfase beland. Dat maakten zij op vrijdag 26 maart bekend.
Toegangsuur Horeca
De partijen willen het toegangsuur van de horeca zo snel mogelijk veranderen van 24.00 uur naar 01.00 uur. Op 27 april dienen zij tijdens de eerste gemeenteraadsvergadering een motie in, met daarin een toelichting op dit plan. Daarmee denken de partijen recht te doen aan de verkiezingsuitslag en de verschillende standpunten die de partijen over deze kwestie hebben ingenomen. Het huidige toegangsuur van 24.00 uur blijft van kracht en wordt gehandhaafd totdat het nieuwe toegangsuur officieel in werking is getreden.

Collegeprogramma
De komende weken leggen de vijf partijen de laatste hand aan het collegeprogramma. De planning is om het nieuwe college en het collegeprogramma in de tweede week van april te presenteren. Eerder maakten de coalitiepartijen al bekend dat elke partij een wethouder levert voor het college. De beoogde nieuwe wethouders zijn:

Ronald Louwman (VVD)
Aart Ruppert (VOCHoorn)
Roger Tonnaer (Fractie Tonnaer)
Michiel Pijl (CDA)
Peter Westenberg (D66)
Laatste wijziging van deze pagina: 29 maart 2010