Rechtbank Amsterdam


Llink mag niet aanschuiven bij de nieuwe zendtijdverdeling

Amsterdam, 26 maart 2010 - De Amsterdamse voorzieningenrechter heeft vanochtend beslist dat de Minister van OCW en de NPO de omroep Llink niet hoeven te betrekken bij de verdeling van zendtijd voor de publieke omroepen na 1 september 2010. De Minister en de NPO hoeven bovendien het budget voor de publieke omroep niet aan te passen.

De minister van OCW heeft de aanvraag van Llink om een definitieve erkenning als omroep na 1 september 2010 afgewezen. Dat heeft tot gevolg dat de omroep vanaf die datum moet stoppen met uitzenden. Hoewel de minister nog moet beslissen op de bezwaren daartegen van Llink, wilde de omroep dat niet afwachten. De nieuwe verdeling van de zendtijd vindt binnenkort plaats. Llink verwacht grote problemen om die verdeling terug te draaien wanneer zij alsnog mag doorgaan. Daarom wil Llink kunnen meepraten alsof er wel een definitieve erkenning is verleend.

De voorzieningenrechter heeft geen noodzaak gezien om in te grijpen. Llink beschikt tot 1 september 2010 over zendtijd en budget. De minister heeft op de zitting toegezegd dat er vóór juni 2010 is beslist op de bezwaren van Llink tegen de afwijzing van een definitieve erkenning. Als Llink alsnog een definitieve erkenning krijgt, dan zal zij alsnog zendtijd en budget krijgen voor de uitzendingen na 1 september 2010. De praktische problemen die dat oplevert kunnen worden opgelost.

(Het vonnis volgt z.s.m.)

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 26 maart 2010 Naar boven