Politie Groningen

Maandag 22 maart 2010

Provincie Groningen, 22-03-2010

Hardleerse Pekelder aangehouden

VEENDAM - De politie heeft zondagavond op de Veenlustpassage in Veendam een 19-jarige man uit Oude Pekela aangehouden. Politieagenten zagen de Pekelder met zijn auto een voetgangersgebied inrijden. Toen hij probeerde te keren, reed de man achteruit tegen een paaltje. Vervolgens probeerde de verdachte weg te rijden. Politieagenten controleerden hierop de 19-jarige. Bij navraag bleek dat hij niet over een geldig rijbewijs beschikte. Hierop werd de man aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Daar werd ook vastgesteld dat de verdachte al vier keer een aanrijding had gehad, terwijl hij geen rijbewijs heeft. In de auto trof de politie een honkbalknuppel aan. Het slagwapen werd in beslag genomen. Na overleg met de officier van justitie werd de auto van de Pekelder in beslag genomen. De man mocht na verhoor het politiebureau te voet verlaten. De politie maakt proces-verbaal.

Overval op seksshop

GRONINGEN - Een onbekende man heeft zondagavond een seksshop in de Muurstraat overvallen. De overvaller eiste in de winkel geld. Hij liet hierbij een scherp voorwerp zien. Een 19-jarige medewerker opende vervolgens de kassa. De overvaller nam hierop een geldbedrag weg en verliet de seksshop. Tijdens de overval bevond zich één klant in de winkel. De politie beschikt over een goed signalement van de overvaller. Het Roofcoördinatieteam van Regiopolitie Groningen stelt een onderzoek in.

Aanhouding na huiselijk geweld

BEDUM - De politie heeft zondagmiddag in een woning in Bedum een 52-jarige man uit die plaats aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg een melding dat een vrouw in de woning zou worden bedreigd en nam polshoogte. Daar troffen agenten een man aan die op dat moment net de woning zou verlaten. De vrouw verklaarde dat zij met regelmaat door de man was geschopt en geslagen. Ook heeft de Bedummer de vrouw met de dood bedreigd. De verdachte is ingesloten in het cellencomplex in de Hooghoudstraat.

Alcomobilist aangehouden

GRONINGEN - Een 20-jarige man uit is zondagmorgen door de politie aangehouden op het Akerkhof in Groningen. Agenten zagen dat de bestuurder reed waar hij niet mocht rijden. Bij controle wees een blaastest uit dat hij teveel had gedronken. De ademanalysetest leverde een alcoholpromillage op van 0,9. De beginnend bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Hij mocht na verhoor het politiebureau weer verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Man aangehouden voor mishandeling

GRONINGEN - De politie heeft zondagnacht een 47-jarige man uit Groningen aangehouden voor mishandeling. De man had op straat ruzie met zijn 30-jarige vriendin. De vrouw was in het gezicht geslagen. Zij had hierbij een bebloede mond opgelopen. De man is aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek.

Mishandeling na kleine aanrijding

GRONINGEN De politie heeft zondagmorgen om het Hanzeplein een 28-jarige man uit Wildervank aangehouden voor mishandeling. Bij een manoeuvre raakte de auto van de man beschadigd toen hij een stadsbus wilde passeren. Hij ging verhaal halen bij de 46-jarige buschauffeur. Hij duwde de chauffeur door de bus en schold hem uit. De chauffeur liep hierbij geen letsel op. De verdachte moest mee na het politiebureau. Na verhoor kon de man weer gaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - De politie controleerde zondag op diverse plaatsen op snelheid.


- Tjuchem, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 1130, aantal overtredingen: 16, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.


- Groningen, Friesestraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1926, aantal overtredingen: 93, hoogst gemeten snelheid: 119 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.


- Groningen, Rijksweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1212, aantal overtredingen: 205, hoogst gemeten snelheid: 116 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.


- Glimmen, Rijksstraatweg:aantal geregistreerde voertuigen: 1352, aantal overtredingen: 205, hoogst gemeten snelheid: 85 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.