KNHS

Albert Zoer naar derde plek met weer een nieuwe ster

21 maart 2010


DORTMUND (KNHS) - Tijdens het internationale concours hippique in Zuidlaren, twee maanden geleden, kocht Albert Zoer het springpaard Samurai (Iroko x Boreas), die door de landelijke ruiter Freek van der Laan in het ZZ werd uitgebracht. Zondagmiddag zadelde Zoer dit paard voor de Grote Prijs van Dortmund en stuurde hem direct naar de derde plaats.

Samurai bleef foutloos in het basisparcours en raakte ook in de barrage het hout niet aan. De Duitser Marcus Ehning won de Grote Prijs met Sabrina, voor zijn landgenoot Lars Nieberg met Levito. Vincent Voorn (Dinteloord) plaatste zich met de steeds aan vorm winnende schimmel Audi's Alpapillon Armanie ook voor de barrage, maar moest door een springfoutje in deze beslissende ronde genoegen nemen met de zevende plek. Jeroen Dubbeldam (Weerselo) noteerde met BMC Van Grunsven Whisper, net als Wesley Heijdens (Zenderen) met Pavarottie H een springfout in het basisparcours en zij eindigden als 15de en 16de.

In de 'kleine Grote Prijs' was er een voortreffelijke tweede plaats voor Vincent Voorn met Audi's Reflection. In de barrage kwam de Nederlandse topruiter slechts 15 honderdste van een seconde te kort om de Duitse Janne-Friederike Meyer met Cellagon Lambrasco van de eerste plek te verdrijven. Gerco Schröder (Tubbergen) legde in deze wedstrijd met Eurocommerce Seattle beslag op de zevende plek. Schröder miste de barrage door een strafpunt voor het overschrijden van de tijd. Ben Schröder (Tubbergen) noteerde met de goedgekeurde KWPN hengst BMC Unaniem één springfout en eindigde als 13de.

Jacob Melissen,
In opdracht van de KNHS

Meer info zie: www.escon-marketing.de

Uitslag Grote Prijs (1.55m):


1) Marcus Ehning (Dui) - Sabrina - 0 / 0 - 31.21
2) Lars Nieberg (Dui) - Levito - 0 / 0 - 31.44
3) Albert Zoer (Echten) - Samurai (Iroko x Boreas) - 0 / 0 - 34.93 7) Vincent Voorn (Dinteloord) - Audi's Alpapillon Armanie - 0 / 4 - 35.62
15) Jeroen Dubbeldam (Weerselo) - BMC Van Grunsven Simon (Mr.Blue x Polydox) - 4
16) Wesley Heijdens (Zenderen) - Pavarottie H (Kigali x Gengleman) - 4

Uitslag kleine finale (1.50m) (za):


1) Janne-Friederike Meyer (Dui) - Cellagon Lambrasco - 4 / 0 - 27.23
2) Vincent Voorn - Audi's Reflection (Monaco x G.Ramiro Z) - 0 / 0 - 27.37

3) Daniel Neilson (Eng) - Milena - 0 / 0 - 28.34 7) Gerco Schröder (Tubbergen) - Eurocommerce Seattle (Concorde x Polydor) - 1 / 4 - 28.00
13) Ben Schröder (Tubbergen) - BMC Unaniem (Numero Uno x Voltaire) - 4

Foto Albert Zoer door: www.melissen.net