Gemeente Almere

Burgemeester geeft startsein voor opschoondag

20-03-2010 | Start: 10:30 | Eind: 11:15 | Locatie: De Polygoon, Filmwijk

Burgemeester Jorritsma geeft op zaterdag 20 maart om 10:30 uur in Filmwijk het startsein voor de opschoondag in Almere. Eerst is er een ontmoeting met de Bewonerscommissie van Filmwijk bij de Polygoon. Daarna rijdt de burgemeester met een stoet van ongeveer twaalf auto's van Stadsreiniging mee in één van de auto's. De stoet gaat al toeterend en met zwaailichten door Filmwijk en Danswijk onder begeleiding van een politieauto, langs locaties waar de schoonmaakacties plaatsvinden.

De rest van de dag gaan op diverse plekken in de hele stad mensen gewapend met bezem en afvalzak op pad. Door met elkaar het zwerfvuil op te ruimen kunnen we onze stad nog schoner maken. Zwerfvuil staat hoog op de lijst van irritaties blijkt uit onderzoek. Het voorkomen en opruimen van zwerfvuil is een verantwoordelijkheid van inwoners en gemeente samen. Met de opschoondag staan we hierbij stil door met elkaar de handen uit de mouwen te steken.

De opschoondag is de finale van de Week van Nederland Schoon (15 tot en met 20 maart). In heel Almere zijn in deze week verschillende schoonmaakacties. Zo hebben scholieren van verschillende scholen in de stad op woensdag de omgeving van hun school schoon. Dit gaan ze ook op vrijdag doen. En op zaterdag gaan de bewoners van wijken in meerdere stadsdelen aan de slag.

De gemeente Almere nodigt u van harte uit om aanwezig te zijn bij de aftrap van de schoonmaakdag in Filmwijk.

Route van de stoet auto's: Vanaf de Polygoon naar de Cinemadreef, rechtsaf naar de Veluwedreef, rechtsaf naar de Hagevoortdreef, linksaf de Hagevoortdreef op, bij de rotonde rechts de Folkloreweg op en meteen weer rechtsaf, 1e links de Sirtakistraat in, einde rechtsaf Paso Doblesingel op 3e straat rechtsaf de Tarantellastraat in, einde links, links de Habanerastraat in, einde linksaf de Paso Doblesingel op, rechtsaf de Salsabrug over, rechtsaf de Danslaan op, 1e linksaf de Swingstraat in, einde rechtsaf (jivestraat) en weer rechtsaf de Quickstepstraat door, einde linksaf de Danslaan op, met de bocht mee, rechtsaf de Isadora Duncanweg op, aan het einde linksaf de Csardastraat in en meteen weer links de Galopstraat in.

U bent natuurlijk ook van harte welkom bij één van de andere schoonmaakacties in de stad. Zie het onderstaande overzicht.

Overzicht schoonmaakacties zaterdag 20 maart

Stadsdeel Tijdstip Locatie
STAD WEST Van 10.00 tot 15.00 uur Omgeving Edestraat STAD WEST Van 11.00 tot 14.00 uur Omgeving Alkmaargracht STAD WEST Van 13.00 tot 16.00 uur Omgeving Breukelergracht STAD WEST Van 11.00 tot 14.00 uur Stedenwijk Noord BUITEN Van 14.30 tot 16.00 uur Oostvaardersbuurt Pieter van Dam straat
STAD OOST Start 10.30 uur Filmwijk
In hele wijk wordt schoongemaakt
STAD OOST Van 10.00 tot 14.00 uur Danswijk, Galopstraat/Isadora Duncanstraat, tussen Swingstraat en Quickstepstraat, Habanerastraat/Tarantellastraat, en Sirtakiplein. Tussen huizen Isadora Duncanstraat/Rudolf Nureyevstraat
HAVEN
Van 11.00 tot 13.00 uur Wierden
HAVEN
Van 14.00 tot 15.30 uur Meenten en Grienden

winter 2009/2010