Gemeente Halderberge


Jeugdbrandweer organiseert brandweerwedstrijd

Op zaterdag 13 maart 2010 organiseert de Jeugdbrandweer Halderberge de jaarlijkse brandweerwedstrijd in Oudenbosch. Op deze dag komen negen West Brabantse korpsen hun kennis en kunde vertonen in onderlinge brandweerwedstrijden. Deelnemende ploegen zijn; Junioren en aspiranten uit Halderberge, Moerdijk, Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen, Drimmelen, Geertruidenberg en St.Phillipsland. Huijbergen zal een junioren ploeg inzetten.

Programma

Op het programma van Stichting Jeugdbrandweer staan behalve oefeningen, theorieavonden, uitstapjes naar bijvoorbeeld brandweerkazernes ook wedstrijden. Tijdens deze regionale en landelijke wedstrijden nemen verschillende jeugdbrandweerkorpsen het tegen elkaar op in het bestrijden van brand, vanzelfsprekend een gesimuleerde brand. De prijsuitreiking zal plaatsvinden tussen 16.30 en 17.00 uur in de brandweerkazerne Vaartweg 32a te Oudenbosch.

Kijken?

De enscenering en locaties van de brandweerwedstrijd zijn nog geheim omdat de ploegen niet mogen weten welk scenario er gespeeld moet worden. Er wordt op twee banen gespeeld. De eerste ploeg speelt om 08.30 uur en de laatste ploeg is om 15.15 uur aan de beurt. Als u belangstelling heeft kunt u altijd naar de brandweerkazerne aan de Vaartweg 32 a bezoeken voor de locaties van de wedstrijden. Iedereen is van harte welkom.

Jeugdbrandweer

In Nederland zijn bijna 150 jeugdbrandweerkorpsen actief. In deze korpsen worden jongens en meisjes tussen 12 en 18 jaar verschillende aspecten van het brandweervak bijgebracht. Het is de bedoeling dat een aantal van de jongeren op termijn door stroomt naar de vrijwillige- of beroepsbrandweer.