Deelgemeente Charlois Rotterdam

Start flexibele kinderopvang in Charlois

Maandag 1 maart heeft dagelijks bestuurder Lionel Martijn de eerste locatie voor flexibele kinderopvang van SKSR & Ko in Charlois geopend.

Deze is te vinden binnen kinderdagverblijf de Blauwe Kakatoe in de Maximiliaanstraat in Oud-Charlois.

Binnen Rotterdam slaan verschillende partijen, waaronder de diensten Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) en Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SoZaWe) de handen ineen om een structurele oplossing te vinden voor het tekort aan kinderopvang voor ouders die moeten inburgeren of deelnemen aan Nederlandse taallessen. Door lange wachtlijsten in de kinderopvang kunnen ouders vaak niet starten aan het lestraject. Als er uiteindelijk plaats is binnen de kinderopvang voor hun kind, is het lestraject van de ouder al gestart.

In Rotterdam starten dit jaar dertien locaties voor flexibele kinderopvang, die dit probleem moeten oplossen. Op deze locaties is direct plaats op het moment dat het lestraject van de ouder start. Een fantastische aanwinst dus voor Charlois!

SKSR & Ko biedt binnen verschillende deelgemeenten in Rotterdam flexibele kinderopvang aan werkende en studerende ouders. Naast de eerste locatie voor flexibele kinderopvang in Oud-Charlois, is SKSR & Ko van plan om locaties voor flexibele opvang te starten in onder andere de Tarwewijk, Pendrecht, Hillesluis, Tussendijken en Nieuwe Westen.