RTL Group

Oer-Hollandse gezelligheid in nieuwe reeks 'Ik Hou Van Holland'

De zaterdagavond van RTL 4 staat vanaf 6 maart, om 20.00 uur weer in het teken van de oer-Hollandse gezelligheid in de bijzonder succesvolle spelshow 'Ik Hou Van Holland'. Als vanouds staat ons kikkerlandje centraal en draait alles om de weetjes op het gebied van Nederlandse film, muziek, sport, spelling en televisie. Teamcaptain Peter Heerschop trekt alles uit de kast om met zijn team, van drie steeds wisselende bekende Nederlanders, de strijd aan te gaan tegen het team van Jeroen van Koningsbrugge.

In de acht nieuwe afleveringen van 'Ik Hou Van Holland' verwelkomt Linda de Mol onder meer voormalig profvoetballer John de Wolf, danser Timor Steffens, sportjournaliste Barbara Barend, presentatrice Marga van Praag, presentatrice en styliste Dyanne Beekman, presentator Humberto Tan, musical-acteur Freek Bartels, acteur Cas Jansen, presentator Eddy Zoëy, zanger Ernst Daniël Smid, coureur Robert Doornbos, actrice Jelka van Houten, presentatrice Viola Holt, musical-acteur Jim Bakkum en RTL Nieuws verslaggever Sandra Schuurhof.

Voor het eerst in de 'Ik Hou Van Holland'-geschiedenis doet er een burgemeester mee en staan twee politici tegenover elkaar als Annemarie Jorritsma, Boris van der Ham en Marianne Thieme meedoen.

En zijn ook nieuwe spelletjes, zo wordt er geroddeld! De teamcaptains nemen elke week een sappige Hollandse roddel mee die doorverteld moet worden. Dat een roddel na vier keer doorvertellen totaal niet meer op het oorspronkelijke verhaal lijkt mag geen verrassing zijn. In het spel De plaat en zijn verhaal is de vraag of de teams van Jeroen en Peter Engelstalige nummers van Nederlandse artiesten herkennen als Linda de vertaling voorleest.

Aan het einde van de uitzending wordt het aloude hoofdrekenen van de kandidaten getest, als ze tijdens de finale een som op de ouderwetse manier uit hun hoofd moeten oplossen.

Uitzending vanaf 6 maart, elke zaterdag tussen 20.00 en 21.30 uur bij RTL 4.
Website: rtl.nl/ikhouvanholland

---

Noot aan de redactie: fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Danielle van Es tel. 035 6718482, danielle.van.es@rtl.nl.