Rochdale


2 maart 2010
Extra maatregelen in Hilversumflat om asbest te verwijderen

Tijdens het vervangen van de kozijnen in de Hilversumflat, Amsterdam-Noord, wordt asbest verwijderd. Daarvoor worden de gebruikelijke maatregelen getroffen. Omdat er onverwachts ook asbest is aangetroffen in de kit die is gebruikt om de kozijnen te bevestigen, worden er door Woningstichting Rochdale extra maatregelen getroffen om blootstelling te voorkomen.

De sanering gaat per woning plaatsvinden en wordt door een professioneel bedrijf uitgevoerd. Dit bedrijf plaatst vroegtijdig per woning zowel aan de voor- als achterzijde van de ramen zorgvuldig plexiglas, zodat er geen stofdeeltjes in de woning kunnen komen.

Sanering
De werkzaamheden starten begin maart. De asbest zal per woning (voor- en achterzijde apart) worden verwijderd. Per zijde duren de werkzaamheden circa een halve dag per woning. Werkzaamheden aan de voor- en achterzijde vinden niet altijd op dezelfde dag plaats. De bewoners hebben van Rochdale een brief gekregen waarin de maatregelen worden medegedeeld plus relevante informatie waarmee zij zich goed kunnen voorbereiden.

Onderhoudswerkzaamheden
Het vervangen van de ramen met enkel glas door HR++ glas in de Hilversumflat maakt deel uit van groot onderhoud. Behalve deze nieuwe ramen en deuren met dubbel glas, worden de kranen in de badkamer en keuken vervangen door thermosstatische mengkranen en er wordt een extra radiator geplaatst. Het beton op de balkons wordt hersteld en de hemelwaterafvoersystemen worden vervangen. Verder gaat Rochdale samen met NUON in de woningen van de Hilversumflat (Hilversumstraat 104 298) de collectieve verwarminginstallatie vervangen door individuele stadsverwarming.

Zeven maanden
De werkzaamheden duren ongeveer zeven maanden. Rochdale doet zijn uiterste best om de werkzaamheden zo goed mogelijk te laten verlopen. Mochten bewoners vragen hebben over de werkzaamheden, kunnen zij contact opnemen met de projectopzichter van Rochdale, de heer Dekker. Telefonisch bereikbaar op werkdagen van 9.00 uur tot 10.00 uur op 075-653 3222 en elke woensdag heeft hij spreekuur op het Woonservicepunt van Rochdale op de IJdoornlaan 34, Amsterdam-Noord.


-o-o-