Politiebond ACP

2 maart 2010

`Packagedeal' met voorwaarden vooraf ondertekend

De `packagedeal' voor de politiesector is vandaag (dinsdag 2 maart), met voorwaarden vooraf van de politievakbonden (preambule), ondertekend. Demissionair minister Ernst Hirsch Ballin zette als werkgever van de politie en namens het kabinet zijn handtekening. Namens de ACP werd de packagedeal door voorzitter Gerrit van de Kamp ondertekend.
De `packagedeal' is met voorwaarden vooraf van de politievakbonden ondertekend.

De `packagedeal' is met voorwaarden vooraf van de politievakbonden ondertekend.

In de packagedeal zijn afspraken gemaakt op verschillende gebieden. Zo gaat het bijvoorbeeld over het landelijke Sociaal Statuut, bezuinigingen, arbeidsvoorwaarden en de capaciteit bij de politie. Onderwerpen die in meer of mindere mate met elkaar samenhangen. In het akkoord wordt ook uitgegaan van wijzigingen in de politiewet. Meer inhoudelijke informatie over de packagedeal is op deze pagina te vinden.

Voorwaarden vooraf
De ACP heeft bij de ondertekening, zoals hierboven aangegeven, ook voorwaarden laten vastleggen in een zogeheten preambule. Dit is een tekst met voorwaarden vooraf, waaronder de achterliggende tekst van in dit geval de packagedeal geldig is. Deze preambule is onderaan de pagina te downloaden. In de tekst van de preambule is duidelijk gemaakt dat ACP-leden hun twijfels hebben bij bepaalde afspraken die in de packagedeal zijn opgenomen. Daarnaast zijn er harde voorwaarden in opgenomen waaronder de packagedeal 'geldig' is. Gelijksoortig aan hoe de uitkomst van de ledenstemming over de packagedeal in januari door voorzitter Gerrit van de Kamp als een `negatief ja' werd verwoord. Met de preambule denkt de ACP het draagvlak voor de packagedeal te vergroten.

---