Focwa

FOCWA autopoetssymposium Samen op weg naar een glanzende toekomst

PERSBERICHT, Sassenheim, 1 februari 2010

Op 1 maart a.s. organiseert FOCWA vakgroep Autopoetsbedrijven voor alle autopoetsbedrijven in Nederland het symposium Samen op weg naar een glanzende toekomst. Belangrijke aanleiding is dat sinds 1 januari 2010 de CAO voor het Carrosseriebedrijf ook algemeen verbindend is verklaard voor álle autopoetsbedrijven. Daar wordt tijdens de bijeenkomst uitgebreid op ingegaan.

Daarnaast presenteert de arbeidsinspectie de resultaten van een arbo-onderzoek dat in de autopoetsbranche is gehouden en licht ze toe hoe de ondernemers om moeten gaan met de Wet Arbeid Vreemdelingen. De middag wordt afgesloten met een inspirerende sessie van Richard Engelfriet, die de aanwezigen gouden tips geeft hoe men met autopoetsen meer kan verdienen. Sponsors zijn leveranciers van autopoetsmaterialen: Allround service, Autoglym, Cartec, Eenzet, Leoparts Concept Cleaning, Nielsen, Sonax en System.

Locatie: HCO, Zandvoortselaan 146, Den Haag
Tijd: 16.00 18.30 uur

FOCWA zet zich al jaren in voor het professionaliseren van de poetsbranche en voor het te lijf gaan van oneerlijke concurrentie. Er is de laatste jaren een wildgroei ontstaan aan illegaal gevestigde bedrijven die lage tarieven kunnen hanteren doordat ze het niet zo nauw nemen met de milieuregels of doordat ze met illegale werknemers werken. Vandaar dat FOCWA het toejuicht dat de CAO voor het Carrosseriebedrijf nu ook algemeen bindend is voor alle poetsbedrijven.

Bij de vakgroep FOCWA autopoetsbedrijven zijn zon 80 ondernemingen aangesloten. Deze bedrijven moeten niet alleen voldoen aan eisen van vakmanschap en deskundigheid, maar beschikken daarnaast over goed opgeleid personeel en de beste apparatuur. Zij werken volgens de strengste milieu- en ARBO-voorschriften.

Diensten en producten die FOCWA onder meer aanbiedt: CAO-ondersteuning, Arbo- en mileuzorg, verzekeringsproducten op maat, meldpunt malafide bedrijven, PR-ondersteuning, Exclusive Car Treatment.

0-0-0-0