Zelfcontrole horeca-ondernemingen begint op 1 maart
Burgemeester geeft startsein voor project zelfcontrole
horeca-ondernemingen
Op maandag 1 maart aanstaande, om 12.00 uur vindt in Het Witte Paard
in Etten-Leur de officiële start plaats van het project zelfcontrole
horeca-ondernemingen. Burgemeester mevrouw H.van Rijnbach-De Groot
overhandigt dan de eerste exemplaren van het daartoe samengestelde
handboek aan het bestuur van Koninklijke Horeca Nederland afdeling
Etten-Leur.
Een horecabedrijf dient te voldoen aan een diversiteit aan regels,
zoals de Wet milieubeheer, het Gebruiksbesluit, de Drank- en
Horecawet, de APV, de Wet op de Kansspelen. Op grond hiervan dienen de
horecabedrijven over de nodige vergunningen te beschikken, die zij
vervolgens dienen na te leven. De diverse controles hierop door
gemeenteambtenaren kosten de ondernemers echter veel tijd.
In het kader van het terugdringen van de administratieve lasten voor
bedrijven is het project zelfcontrole horeca-ondernemingen opgezet.
Daarbij krijgen de horecaondernemers de gelegenheid om zelf en aan de
hand van het handboek met checklisten alle mogelijk relevante wet- en
regelgeving en de op hun bedrijf rustende vergunningen te controleren.
De ingevulde checklisten worden aan de gemeente toegestuurd en worden
aangemerkt als controlemiddel. Steekproefsgewijs gaat de gemeente na
of de horeca-ondernemers de vragenlijst naar waarheid hebben ingevuld.
Blijkt dit niet het geval te zijn, dan wordt er handhavend opgetreden.
Stadskantoor
Roosendaalseweg 4
4875 AA Etten-Leur
Tel: 14 076
info@etten-leur.nl
Gemeente Etten-Leur