GroenLinks

GroenWerkt-Tour met Femke Halsema onderweg naar Rotterdam

GroenWerkt-Tour met Femke Halsema onderweg naar Rotterdam

De GroenWerkt-Tour is onderweg naar Rotterdam waar om 13.30 uur Femke Halsema welkom zal worden geheten door GroenLinks wethouder Rik Grashoff en lijsttrekker Arno Bonte. Vervolgens vertrekt de tourbus naar Hogeschool InHolland waar Femke wordt geïnterviewd door docent Jaap Versluis, waarna een kort debat volgt met de studenten.

De tour gaat dan door naar de Toneelwinkel aan het Plein voor een werkbezoek. Ten slotte gaat karavaan door naar Your Space waar onder andere een ontmoeting met een aantal jongeren op het programma staat.

13.30 uur Voor het stadhuis staat een hele groep enthousiaste mensen. Lijsttrekker Arno Bonte vertelt wat GroenLinks de afgelopen vier jaar zoal bereikt heeft. Ook vertelt Emile Cammeraat (19), de jongste lijsttrekker van Rotterdam, wat hij in zijn deelgemeente centrum wilt bereiken de komende vier jaar. Wanneer Femke Halsema aan komt begint iedereen luid te klappen. Veel mensen die langs lopen stoppen even om te luisteren naar GroenLinks wethouder Rik Grashoff en Femke Halsema. Zij vertellen hoe Rotterdam veranderd is de afgelopen jaren onder invloed van GroenLinks.

14.15 uur We zijn in een collegezaal op Hogeschool InHolland, waar Femke Halsema te gast is bij een Interactieve Masterclass. Ze wordt hierover geïnterviewd door een docent Communication & Media. De zaal zit bomvol studenten. Er komen foto's en filmpjes van Femke voorbij, waarbij haar gevraagd wordt wat ze hier van vindt en in hoeverre de beelden geanceneerd zijn.

Heel veel studenten hebben vragen. Deze gaan ondermeer over de val van het kabinet, de euro, kunstsubsidies, studiefinanciering, maar ook over haar omgang met de media.

16.00 uur Femke Halsema, Rik Grashoff en Arno Bonte bezoeken de toneelwinkel in Pendrecht. Daar vertellen een aantal vrouwen over de pilot met het Participatie Paspoort. Bij deze pilot worden vrouwen ondersteund om hun droom waar te maken. Femke onderschrijft het belang van dit soort projecten. Ze vertelt hoe het voor haar moeder als herintreder moeilijk was om opnieuw aan de slag te gaan op de arbeidsmarkt en hoe belangrijk participatie is.
1 maart 2010 12:36