CDA

Staatssecretaris Marja van Bijsterveldt deelt Rotterdams compliment uit
maandag 1 maart 2010

Op complimentendag, maandag 1 maart, reikte staatssecretaris Marja van Bijsterveldt, namens het CDA Rotterdam, het eerste CDA-compliment uit. De winnaar is het maatschappelijke stageproject â zorghotel Humanitasâ.
Â
Humanitas is een van de grootste maatschappelijke stage-aanbieders in Rotterdam. Samen met stagemakelaar 'Een pot met goud op zuid' hebben zij een project opgezet dat ervoor zorgt dat Rotterdamse leerlingen van onder andere het Montfort College en Nieuw Zuid Hugo de Groot stage kunnen lopen bij het zorghotel. Dagelijks zijn 4 tot 6 leerlingen een paar uur actief in het begeleiden van de bewoners van het zorghotel.Â
Â
Het CDA-compliment zal een traditie worden. Groepen of organisaties die echt iets goed doen voor de stad wil het CDA Rotterdam complimenteren.
Â
Het is belangrijk dat er genoeg stageplekken zijn. Tijdens de bijeenkomst maakte lijsttrekker Wubbo Tempel bekend maken dat bij de nieuwe gemeenteraadsfractie van het CDA Rotterdam stageplekken worden aangeboden voor leerlingen die een maatschappelijke stage moeten lopen. 'Ik roep ook andere fracties op maatschappelijke stageplekken ter beschikking te stellen', aldus Tempel.

Staatssecretaris Van Bijsterveldt staat achter deze oproep van het CDA Rotterdam en bepleitte dat alle gemeenteraadsfracties dit voorbeeld volgen. Van Bijsterveldt: 'De stagiairs van vandaag zijn de vrijwilligers van morgen. Politiek draait voor een groot deel op vrijwilligers. Alle raadsleden hebben een verantwoordelijkheid om te laten zien hoe mooi en hoe belangrijk hun werk is voor de samenleving.'