NCRV

Man bijt hond

Man bijt hond volgt markante politicus uit Zwolle

Maandag 1 maart t/m vrijdag 5 maart 2010

18.50 uur, Nederland 2

In de week van de gemeenteraadsverkiezingen volgt NCRVâs Man bijt hond de meest bijzondere kandidaat van Nederland. Het programma volgde de Zwolse politicus Willem Lucht (56) al in 2006 tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Willem had als doel om met zijn Lokale partij de Lijst Willem Lucht (LWL) in de gemeenteraad te komen. Het leek er op dat hij dat zou gaan halen, maar op de verkiezingsdag kreeg hij te weinig stemmen om een zetel in de raad te bemachtigen. De teleurstelling was groot, want Willem wil ondanks zijn lichamelijke beperkingen graag een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij.

De gemeenteraadsverkiezingen van 2010 ziet hij als een laatste kans om zijn grote droom waar te maken. Man bijt hond volgt hem voor, tijdens en na de verkiezingen. In de eerste aflevering zal een portret van Willem Lucht te zien zijn, waarbij zijn persoonlijke verhaal een grote rol speelt. In de afleveringen daarna zal de verkiezingsstrijd een steeds grotere rol gaan spelen.

De afgelopen jaren maakte hij zich ook verdienstelijk als politiek verslaggever van Man bijt hond. Nu steekt hij al zijn energie in het halen van een zetel in de Zwolse gemeenteraad. Voor Willem wordt het dit keer alles of niets.