KRO

Onuitgesproken liefdes en onuitwisbare indrukken in nieuwe serie van KRO Memories

Uitzenddatum: 01/03/2010

In deze nieuwe serie van KRO Memories vertellen oud geliefden van over heel de wereld weer hun verhaal. Zo bezoekt presentator Anita Witzier de Nederlandse Antillen en is het verhaal van, de in Bangladesh werkzame arts, Paul te zien. De oud geliefden zien elkaar weer na jaren terug en vertellen hun ontroerende verhaal over de liefde van toen, die bij hun een onuitwisbare indruk heeft achtergelaten.

In de eerste uitzending van de nieuwe serie stapt Witzier samen met Yvon Jaspers in het boerenleven. Moeizame communicatie en de twee verschillende geloven van Thea en boer Dirk-Jan leggen de prille verkering in 1971 onder druk. Anno 2010 praten zij met Witzier en Yvon Jaspers over hun oude liefde.

Daarnaast is in de eerste uitzending Cees op zoek naar Ineke, het meisje die vroeger een onuitwisbare indruk op hem heeft gemaakt. In 1957 fiets de 8-jarige Cees elke dag langs het huis van Ineke om een glimp van haar op te vangen. Hij is tot over zijn oren verliefd. Toch duurt het nog jaren voor hij haar durft aan te spreken. De knipperlicht relatie die daarop volgt heeft een grote impact op Cees.

Tot slot is het verhaal van Jeanett en Joe te zien in de eerste aflevering. Eind jaren '60 valt Jeanett als een blok voor de Amerikaanse soldaat Joe. De uit Alabama afkomstige Joe voelt zich heerlijk bij Jeanett en haar familie in Amsterdam, waar hij voor het eerst niet wordt beoordeeld op zijn donkere huidskleur. Ze hebben grote toekomstplannen totdat Jeanett op een dag naar de militaire basis belt en Joe daar niet meer is. 40 jaar later gaat Jeanett met KRO Memories naar Montgomery, Alabama. Jeanett: "Nu ik hier ben besef ik pas in welke racistische omstandigheden Joe hier leefde."

Verder bezoekt KRO Memories deze serie Bangladesh. Paul is momenteel werkzaam in Bangladesh als arts en op zoek naar Karlien, op wie hij vroeger heimelijk verliefd was, maar het niet heeft durven uitspreken. Ze hadden grootse plannen; zij wilde arts worden in de derde wereld en hij zou piloot worden om haar naar de hulpbehoevenden toe te vliegen. Zowel Paul als Karlien woonden in Eindhoven, toen Karlien met haar ouders verhuisde naar Zeist. Maar Paul was niet voor één gat te vangen en ging regelmatig met zijn brommer van Eindhoven naar Zeist op en neer om Karlien te zien. Door een telefoontje van Karliens moeder besloot Paul om niet meer naar Zeist te gaan...

In de laatste aflevering van de nieuwe serie bezoekt Witzier de Nederlandse Antillen. Onder andere is het verhaal van Peter en Julia te zien, dat begon op één van de eilanden in de Caribische Zee. Peter is op zoek naar Julia. Hij leerde haar in 1975 kennen op Curacao. Zij was als au pair werkzaam op het eiland en hij als marinier. De liefde was zo sterk, dat hij heeft geprobeerd om Julia naar Nederland te halen. Na jaren ziet Peter, de van origine Colombiaanse, Julia weer terug.

KRO Memories, vanaf maandag 1 maart (7x) om 21.10 uur bij de KRO op Nederland 1.