Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Restaurant Week opent weer de deuren naar toprestaurants

Fijnproevers kunnen van 1 tot en met 7 maart 2010 terecht in heel
Nederland

Amsterdam, 24 februari 2010 ­ Gezellig avondje met vrienden,
familiediner of een zakenlunch in de planning, maar geen behoefte aan
een torenhoge rekening? Houd dan in de eerste week van maart zeker
ruimte vrij in de agenda om te lunchen of dineren bij één van de
toprestaurants die meedoen aan de Restaurant Week. Gedurende deze week
betalen bezoekers bij deelnemende restaurants voor een lunch 20 euro
en 25 euro voor een diner, beiden drie gangen.

Op 1 maart openen 1.250 toprestaurants tijdens de Restaurant Week
zeven dagen lang hun deuren voor een breed publiek. De etablissementen
die meedoen, bevinden zich niet alleen in de Randstad, maar zijn door
heel Nederland verspreid. Een uitgelezen kans dus om voor een prikkie
een nieuwe hotspot in de buurt uit te proberen of een Michelin- sterzaak binnen te wandelen.

Het is al voor de zevende keer dat gastronomen kunnen genieten van dit
grootste horeca-evenement van Europa. Zo trok de voorgaande editie
vorig jaar in augustus 165.000 bezoekers. Tot nu toe hebben al meer
dan 190.000 bezoekers een tafel gereserveerd. Een nieuw record dus!
Toch zijn er, ook bij de toprestaurants, nog steeds plaatsen
beschikbaar. Reserveren kan alleen via de website www.restaurantweek.nl.

Toprestaurants
Organisator DiningCity.com heeft op basis van de publieksbeoordeling
van eerdere jaren en algehele kwaliteit 1.250 restaurants
geselecteerd. Ruim dertig van de geselecteerde zaken hebben één of
meerdere Michelin-sterren. Dit jaar zijn Ron Blaauw, Brouwerskolkje en
De Vrienden van Jacob wederom van de partij. Ook nieuwkomers Niven en
Soigné zijn toegevoegd aan de lijst. De deelnemerslijst bestaat verder
uit gerenommeerde zaken zoals Sevens (Oude Ade), Antichic (Rotterdam)
en Binnen Eten en Drinken (Zwolle). Ook Restaurant Le Défi uit Sprang- Capelle (Brabant), de winnaar van de overall publieksprijs van
afgelopen jaar, stelt weer een speciaal menu samen voor de Restaurant
Week. DiningCity.com reikt ook dit jaar de publieksprijzen uit aan de
hoogst gewaardeerde restaurants.

Reserveren
Wilt u lunchen of dineren tijdens de Restaurant Week? Reserveer dan op
de site www.restaurantweek.nl. Hier is tevens een overzicht te vinden
van alle restaurants die meedoen. Bourgondiërs, smulpapen en
lekkerbekken opgelet: vanwege het succes van de voorgaande edities
wordt aangeraden snel te reserveren.

DiningCity.com
De Restaurant Week is een idee van de toonaangevende online
restaurantgids DiningCity.com. Behalve in Nederland is het in 1998
opgerichte bedrijf momenteel actief in België, Madrid, Barcelona,
Wenen, Rome, New York, Singapore, Dubai en zelfs Hong Kong en Beijing.
Op de website kunnen bezoekers restaurants selecteren op prijsklasse,
soort keuken, lokatie en sfeer. Informatie over de restaurants wordt
gepresenteerd aan de hand van foto's, menu's, virtuele tours en
video. Online reserveren is mogelijk en ook de combinatie van
aansprekend beeldmateriaal, de interactieve mogelijkheden en leuke
acties bij de restaurants, maakt DiningCity.com tot een
onderscheidende site op restaurantgebied. Zie ook www.DiningCity.com.

Einde bericht



Ingezonden persbericht