Prestaties Lijst Pim Fortuyn Eindhoven in de gemeenteraad Eindhoven


EINDHOVEN, 20100228 -- Uit ergernis over de grabbelton aan standpunten waarmee zogenaamde Stemwijzers en Kieskompassen kiezers van advies menen te dienen, heeft de redactie van Nieuwsbank de lijsttrekkers van de gemeenteraadsverkiezing in Eindhoven zes cruciale vragen voorgelegd. Rudy Reker, fractievoorzitter en tevens lijsttrekker van de Lijst Pim Fortuyn Eindhoven heeft deze vragen als volgt beantwoord.

1. Wat zijn volgens de Lijst Pim Fortuyn de afgelopen vier jaar de belangrijkste besluiten geweest van de Gemeenteraad van Eindhoven?

Door het huidige linkse college van PvdA, CDA en SP zijn de afgelopen vier jaar weinig besluiten genomen die in positieve zin hebben bijgedragen aan onze stad. Van dit college zijn vrij weinig nieuwe grootschalige initiatieven uitgegaan, ze hebben vooral op de winkel gepast, bestaand beleid voortgezet en landelijke wetgeving geïmplementeerd.

Als we dan toch een punt moeten noemen, zijn het gratis openbaar vervoer voor ouderen en de groene golf op de ring positieve besluiten.

In negatieve zin blonken besluiten uit als het nieuwe evenementenbeleid (met daarin ondersteuning van het suikerfeest bij de radicaal-salafistische Al Fourqaan moskee), Cultuur Totaal en het minimaliseren van het boetebeleid bij het inburgeringsbeleid, waardoor er hier geen sprake meer is van een stok achter de deur.

2. Welk standpunt heeft de Lijst Pim Fortuyn bij elk van deze besluiten ingenomen?

Onze partij had vier jaar geleden het gratis openbaar vervoer voor ouderen en de groene golf al in het verkiezingsprogramma staan, wij hebben hier dan ook volop steun aan verleend.

Bij het evenementenbeleid en Cultuur Totaal - wat in de praktijk nu al niet blijkt te werken - heeft onze fractie in de raads- en commissievergaderingen fel stelling genomen tegen dit beleid en de nodige kritische noten gekraakt, waar de wethouder geen millimeter in meeging.

Hetzelfde geldt voor het boetebeleid bij de invoering van de Wet Inburgering. Op initiatief van de SP en de andere linkse partijen werd de boete bij het niet tijdig behalen van het inburgeringsexamen teruggebracht naar het minimumbedrag van 1 euro. Hierdoor verdwijnt heel het effect van een dergelijke boete en hebben wij hier tegen gestemd.

3. Wat zullen volgens de Lijst Pim Fortuyn de komende vier jaar de belangrijkste onderwerpen zijn in de Eindhovense gemeenteraad?

De komende jaren krijgt Nederland te maken met grootschalige bezuinigingen en daar zal ook onze gemeente niet aan ontkomen. De besluitvorming zal zich dan ook voornamelijk rond deze bezuinigingsmaatregelen concentreren.

4. Hoe vindt de Lijst Pim Fortuyn dat de gemeenteraad bij elk van deze onderwerpen zal moeten besluiten?

Bij bezuinigingsmaatregelen zal op de eerste plaats gesneden moeten worden in onzinnige cultuursubsidies en soortgelijke linkse hobbies. Op veiligheid en zorg mag zeker niet bezuinigd worden, integendeel zelfs.

5. Zijn er onderwerpen die andere partijen erg belangrijk vinden en de Lijst Pim Fortuyn niet? Wat is het standpunt van de Lijst Pim Fortuyn over die onderwerpen?

Veel partijen - D66 voorop - zien in het Designbeleid een wondermiddel voorde stad, onze fractie ziet hier de concrete (economische) meerwaarde niet van in. De andere partijen kunnen deze meerwaarde ook niet aantonen.

6. Met welke partijen denkt de Lijst Pim Fortuyn in Eindhoven de komende vier jaar het beste te kunnen samenwerken, als met hen een meerderheid gevormd kan worden?

Het CDA heeft met Maarten Houben een realistische en zakelijke lijsttrekker en voor de VVD breekt het post-Schut tijdperk aan waardoor de linksliberale koers van die partij wellicht iets meer richting de onze kan komen. Met deze partijen zal een samenwerking goed mogelijk kunnen zijn, maar we sluiten niemand uit.

Lijst Pim Fortuyn Eindhoven