Rechtbank Amsterdam


Medewerkers Financieel adviesbureau veroordeeld tot gevangenisstraf

Amsterdam, donderdag 25 februari 2010 - Twee medewerkers van een financieel adviesbureau in Hilversum zijn door de rechtbank Amsterdam veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf respectievelijk 21 maanden waarvan zes voorwaardelijk wegens oplichting van een groot aantal klanten van het adviesbureau, valsheid in geschrift en witwassen.

Zij adviseerden de klanten om bij het aangaan van nieuwe hypothecaire leningen een verzekering af te sluiten en lieten hun klanten briefjes tekenen waarin zij aan de notaris, voor wie zij moesten verschijnen voor het overzetten van hun hypotheek, opdroegen het geld voor de verzekering over te maken naar het adviesbureau of een van de medewerkers. De verzekeringen werden niet afgesloten; het geld werd door de medewerkers onder meer gebruikt voor de aanschaf van motoren en paarden. Met dit witwassen was, wat de hoofdverdachte betreft, een half miljoen euro gemoeid.

De rechtbank wijst het merendeel toe van de vorderingen die de slachtoffers - die ten onrechte hun vertrouwen in het adviesbureau hadden gesteld - in deze strafzaak hebben ingediend.

De eis van de officier van justitie was voor de hoofdverdachte 3 jaar en voor de medeverdachte 24 maanden waarvan zes voorwaardelijk en ontzetting uit hun beroep.

De vonnissen worden zo spoedig mogelijk op
rechtspraak.nl gepubliceerd.

Bron: Rechtbank Amsterdam Datum actualiteit: 25 februari 2010