Gemeente Nijmegen

Werkzaamheden Plein 1944 binnenkort van start

26/02/2010

De werkzaamheden voor de herontwikkeling van Plein 1944 starten eind maart. Alle afspraken zijn rond en de verhuur en verkoop van winkels en woningen is zover gevorderd dat niets de start van de werkzaamheden nog in de weg staat. De gemeente en ING Real Estate Development zijn bijzonder tevreden dat dit resultaat is bereikt in de huidige moeilijke economische omstandigheden.

Plein 1944 wordt de komende jaren omgevormd tot een gezellig ontmoetingsplein met 11.000 m2 winkels en horeca en circa 117 appartementen, waarvan er 32 zijn verkocht aan woningcorporatie Standvast Wonen uit Nijmegen. Het ontmoetingsplein wordt door een nieuw gebouw gescheiden van het busstation. De Scheidemakershof - nu nog een expeditiehof voor onder meer laden en lossen - wordt winkelruimte met daarbovenop 15 hofwoningen. Het plein zelf wordt ingericht met podia, banken, tafels en veel groen. Onder het plein komt een openbare fietsenstalling met ongeveer 1200 plaatsen en een parkeergarage met ongeveer 430 plaatsen voor bewoners. 230 van deze parkeerplaatsen zullen door ING en gemeente worden verkocht aan belangstellenden.

De werkzaamheden starten eind volgende maand met archeologisch onderzoek en de aanleg van riolering. Daarna begint de bouw van de parkeergarage en de fietsenstalling. Voordat de werkzaamheden beginnen wordt nog een informatiebijeenkomst gehouden voor omwonenden en belanghebbenden.

Het plan voor Plein 1944 is een ontwerp van architecten Soeters Van Eldonk uit Amsterdam en landschapsarchitect Buro Lubbers. Het plan kreeg in 2004 de voorkeur van de Nijmeegse bevolking in een meningspeiling. Oplevering van het plein is gepland in 2013.

Inschrijven voor een woning of een parkeerplaats kan via www.plein44.com.