Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 26-02-2010

Te snel

NIEUWEGEIN Op donderdagavond hadden enkele automobilisten kennelijk het idee dat men met ongelimiteerde snelheid over de Rijksweg A2 mocht rijden.

Rond 21.05 uur namelijk passeerde een 32-jarige Amsterdammer met 160 kilometer per uur een onopvallende surveillanceauto van het Verkeershandhavingsteam. Hiermee overschreed hij de daar geldende maximumsnelheid van 100 kilometer per uur met maar liefst 60 kilometer. Het rijbewijs van hem werd ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal.

Korte tijd later, rond 21.40 uur, gebeurde het een tweede keer met een 32-jarige inwoner van Genk (België) die 163 kilometer per uur klokte. Ook deze meneer raakte zijn rijbewijs kwijt en kreeg een proces-verbaal.

Verlaten plaats ongeval

NIEUWEGEIN Een 28-jarige man uit Nieuwegein is op donderdag 25 februari aangehouden nadat hij onder invloed een ongeluk had veroorzaakt en de plek van het ongeluk had verlaten.

De man reed omstreeks 23.30 uur ter hoogte van het knooppunt Laaggraven met zijn auto tegen een lantaarnpaal. Daarbij raakte hij gewond en liep de auto liep forse schade op. De 28-jarige verdachte zag, ondanks zijn verwondingen en bebloed hoofd, toch kans om de plaats van de aanrijding te verlaten en liep richting de oprit van de Rijksweg A12. Daar sprak hij een man aan en vroeg of hij hem naar huis kon brengen omdat hij anders zijn rijbewijs kwijt zou raken. Helaas voor de 28-jarige Nieuwegeiner, was de man die hij aansprak een agent in burger die op weg naar huis was. Deze had de auto van de verdachte tegen de lantaarnpaal zien staan en had ook gezien dat er geen mensen meer in het voertuig zaten.

Aangezien de man een bebloed hoofd had en onvast op zijn benen stond, vermoedde de agent dat de Nieuwegeiner met de aanrijding te maken had en onder invloed van alcohol was. De agent in burger zei vervolgens dat hij dat niet ging doen en vertelde dat hij van de politie was en wilde de man aangehouden. Daarop vluchtte de verdachte richting de hoofdrijbaan van de Rijksweg A12, op de voet gevolgd door de agent. Na korte tijd kreeg hij de man uit Nieuwegein te pakken en hield hem onder controle terwijl hij de meldkamer belde. De collegas van de agent in burger hielden de man uiteindelijk aan.

Gezien zijn verwondingen werd hij ter controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis. Daar werd ook een bloedproef afgenomen. Tegen de 28-jarige verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt wegens verlaten van de plaats van het ongeluk. Afhankelijk van de uitkomsten van de bloedproef kan er ook proces-verbaal worden opgemaakt wegens rijden onder invloed.

Zwangere vrouw gewond bij aanrijding

IJSSELSTEIN Op donderdag 25 februari is een 23-jarige zwangere vrouw uit Nieuwegein gewond geraakt bij een aanrijding.

De vrouw reed rond 20.00 uur met haar auto over de Baronieweg toen zij ter hoogte van het tankstation door een andere automobilist, een 38-jarige vrouw uit IJsselstein, aangereden werd. De 38-jarige vrouw uit IJsselstein reed weg bij het tankstation en wilde met haar auto de weg opdraaien. Daarbij negeerde zij vermoedelijk de doorgetrokken streep en zag de 23-jarige vrouw over het hoofd. Een aanrijding was het gevolg, waarbij de vrouw, die 16 weken zwanger is, met haar buik hard tegen het stuur kwam. Zij is ter controle per ambulance