RTL Group

'X FACTOR'-kandidaten vrijdag op het grote podium in X CAMPUS

In de eerste aflevering vrijdag aanstaande draait alles om de chorusline: kandidaten krijgen voor het eerst de kans de juryleden te laten zien wat ze op het grote podium kunnen als ze allemaal hetzelfde nummer ten gehore brengen. De daaropvolgende afleveringen trekken de professionals alles uit de kast om de zangprestaties en performance van de talenten naar een hoger niveau te tillen. Zo krijgen de kandidaten een workshop van de Engelse zangeres Pixie Lott en van Ryan Tedder, de zanger van de Amerikaanse band One Republic. Fiona Hering en Bastiaan van Schaik geven de kandidaten tips op het gebied van styling en de Amerikaanse danser en choreograaf Dan Karaty, bekend van So You Think You Can Dance en My Name Is Michael, geeft een workshop performance en presentatie op het podium.

Ook vindt in dit stadium van 'X FACTOR' een selectie plaats; na vier afleveringen X Campus gaan slechts twintig acts door naar de volgende ronde: de Jury Visits. In de laatste aflevering van de X Campus krijgen de juryleden elk een eigen categorie kandidaten toebedeeld: jongens 15 tot en met 25 jaar, meisjes 15 tot en met 25 jaar, solisten ouder dan 25 jaar en zanggroepen. Vanaf dat moment gaan de juryleden zelf met hun kandidaten aan de slag om ze klaar te stomen voor de liveshows. De strijd tussen de juryleden barst dan ook los.

Uitzending: elke vrijdag vanaf 20.30 uur bij RTL 4. X Campus: (4 afleveringen) vanaf vrijdag 26 februari Jury Visits: (2 afleveringen) vanaf vrijdag 26 maart Liveshows: (9 afleveringen) vanaf vrijdag 9 april

Website: xfactor.nl

---

Noot aan de redactie: nieuw fotomateriaal is op te vragen via fotoaanvraag@rtl.nl. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, tel. 035 - 6718879, jaap.paulsen@rtl.