Gemeente Duiven


Installatie WMO-raad Duiven

Op vrijdag 26 februari wordt de Wmo-raad Duiven feestelijk geïnstalleerd door wethouder Johannes Goossen. In de Wmo-raad zitten vertegenwoordigers van verschillende groepen inwoners. Groepen die onder andere vertegenwoordigd worden zijn: met een zorgvraag, jongeren, ouders, minima, mantelzorgers, wijkraden, ouderen en vrijwilligers. De vertegenwoordigers hebben de taak om namens hun groep mee te denken en te adviseren over het Wmo-beleid dat de gemeente gaat ontwikkelen. Zij mogen gevraagd en ongevraagd advies geven aan het college van B&W.

De Wet maatschappelijke ondersteuning omvat onderwerpen als leefbaarheid, wijkgericht werken, mantelzorg en vrijwilligerswerk, ondersteuning van ouders en kinderen met een opvoedingsvraag, huishoudelijke verzorging, rolstoelen, toegankelijkheid van voorzieningen, informatie en advies en hulp aan mensen die dreigen buiten de samenleving te raken. De centrale doestelling van de Wmo is mensen zo lang mogelijk actief te laten deelnemen aan de samenleving. Kortom de Wmo-raad is voor het college van groot belang om te horen hoe gedacht wordt over het Wmo-beleid en hoe het college mee kan helpen om inwoners zo lang mogelijk actief te houden en mee te laten doen.

De start van de Wmo-raad luidt het einde in van het vrijwillig gevormde Wmo-platform dat de gemeente de afgelopen 5 jaar heeft geadviseerd over de eerste ontwikkelingen in het Wmo beleidsterrein.

De Wmo-raad in Duiven start met een kleine bezetting maar heeft de opdracht om over twee jaar alle groepen van burgers zoals is opgesomd te vertegenwoordigen.

Het college van burgemeester en wethouders hebben in de vergadering van 2 februari besloten om de het reglement Wmo-raad vast te stellen.