Gemeente Winterswijk
Gemeente gaat intentieovereenkomst aan met StrandLodge BV
Volgende stap richting exploitatie van het strandbadpaviljoen
De gemeente Winterswijk gaat een intentieovereenkomst aan met StrandLodge BV. Beide partijen hebben de intentie een huurovereenkomst aan te gaan voor de exploitatie van het strandbadpaviljoen. De komende periode heeft de gemeente overleg met de eigenaar en de mede exploitant van StrandLodge BV over de financiële en technische (rand)voorwaarden die horen bij de realisatie van het gepresenteerde concept voor het paviljoen. Een volgende stap richting een definitieve overeenkomst.
Het 'Strandlodge' concept van eigenaar Kees Hensen en mede exploitant Mark Vrijdag sluit goed aan bij de gewenste invulling van het paviljoen zoals omschreven in de door HTC-advies opgestelde quickscan uit april 2009. StrandLodge BV heeft haar plannen onlangs gepresenteerd aan de commissie Burger en Samenleving. Zij willen in het strandbadpaviljoen een horecavoorziening neerzetten voor een breed publiek, waarbij de keuken voornamelijk ingrediënten van Achterhoekse leveranciers betrekt. Tevens willen zij een kookstudio opzetten waar ook mensen met een beperking terecht kunnen.
Definitieve overeenkomst
De gemeente is eigenaar van het strandbadpaviljoen en zorgt voor de cascorestauratie van het pand en het zwembadcomplex. StrandLodge BV wordt verantwoordelijk voor de horeca exploitatie en wordt huurder van het gebouw. Om tot een definitieve overeenkomst te komen moeten op diverse punten overeenstemming worden bereikt, zoals het opleveringsniveau van het gebouw en de kostenverdeling van de investering. Tevens maken de huurtermijn, huurprijs en overige financiële en fiscale kwesties hier onderdeel vanuit. Uitgangspunt is dat op een redelijke termijn een definitieve overeenkomst wordt afgesloten.
Verbouwing en inrichting paviljoen
StrandLodge BV mag zelf alle operationele- en exploitatie-uitgangspunten bepalen. Zij moeten tijdens de inrichting en verbouwing van het paviljoen wel rekening houden met het feit dat het paviljoen een Rijksmonument is. Onder andere is afstemming met de Rijksdienst voor Cultuurhistorisch Erfgoed en de provincie Gelderland nodig om overeenstemming te krijgen over de invulling van het paviljoen en de noodzakelijke bouwkundige ingrepen.