D66

woensdag 24 februari 2010

D66 in Haarlem beste keuze voor vermindering regeldruk

ACTAL, het Adviescollege Toetsing Administratieve Lasten, wijst D66 Haarlem aan als dé partij in Haarlem die zich hard maakt voor vermindering van de regeldruk. D66 laat daarbij zelfverklaarde anti-regel kampioenen VVD en CDA achter zich. ACTAL onderzocht in alle gemeenten de verkiezingsprogrammas in hoeverre deze bijdragen aan het bestrijden van regeldruk.

Geen betutteling

Fedde Reeskamp, lijsttrekker voor D66 Haarlem, is zeer tevreden met de uitslag: D66 heeft geen zin in een betuttelende overheid. Wij zetten ons in voor vermindering van de regeldruk voor iedereen. ACTAL bewijst dat ons programma op dat punt geen loze beloften doet.

Ruimte voor ondernemen

Reeskamp benadrukt dat met een stem op D66 de Haarlemmer minder last van rompslomp krijgt. ACTAL wijst bijvoorbeeld terecht op ons voorstel om het wie-zwijgt-stemt-toe principe toe te passen bij vergunningsaanvragen." Dit gaat volgens D66 Haarlem helpen om ambtenaren sneller en efficiënter hun werk te laten doen. "Ik ben blij dat deze onafhankelijke organisatie D66 beoordeelt als een partij met concrete voorstellen."