Gemeente Soest

Waarschuwing voor advertentiefraude

24 februari 2010

De gemeente Soest wil ondernemers en organisaties waarschuwen voor advertentiefraude. Er zijn advertentiebureaus die een hoge rekening sturen en daar weinig voor leveren. Bovendien zijn er bureaus die beweren in opdracht van de gemeente te werken terwijl dat niet zo is. De gemeente roept daarom op om alert te zijn als u wordt benaderd voor een advertentie, bijvoorbeeld in een gids of op een website.

Betrouwbare bedrijven en partners gemeente Soest

Er zijn natuurlijk ook advertentieverkopers die wel betrouwbaar zijn en leveren wat ze met u afgesproken hebben tegen een redelijke kostprijs. De gemeente Soest werkt op dit moment met de volgende uitgevers samen die producten voor de gemeente maken.
* Akse Media uit Den Helder maakt de officiële gemeentegids van Soest.

* ETT Media uit Groningen heeft voor Soest onder andere de informatiekrant `Centrum Jeugd en Gezin' gemaakt.

Als een uitgever voor de gemeente werkt, dan kunnen advertentieverkopers dat altijd met een brief van de gemeente aantonen.

Waar moet u op letten?

Er zijn in Nederland malafide advertentiebureaus actief. Het lijken soms betrouwbare ondernemingen te zijn, ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, met een BTW-nummer en een eigen website. Maar dat zegt niet altijd dat u waar voor uw geld krijgt. Malafide advertentiebureaus gebruiken vaak een overvalstrategie. Ze sturen bijvoorbeeld een proef van een advertentie met de vraag of die correct is en geplaatst kan worden. Of ze vertellen dat een collega van u een advertentie heeft besteld. Ze kunnen u ook vragen of u een abonnement wilt voortzetten terwijl u helemaal geen abonnement heeft of net `zoals vorig jaar' een advertentie of naamsvermelding wilt plaatsen. Daarnaast zijn er bureaus die u een maandelijks tarief laten betalen in plaats van eenmalige kosten. En dat voor een periode van bijvoorbeeld twee jaar. Al met al lopen de kosten dan flink op. Er zijn bureaus die ten onrechte beweren dat ze voor de gemeente Soest werken. En bureaus die u een rekening sturen voor advertenties die u nooit besteld heeft. Let dus goed op als u door een advertentieverkoper wordt benaderd.

Kijk voor meer informatie op www.fraudemeldpunt.nl of op de website van de Kamer van Koophandel www.kvk.nl (deze websites openen in een nieuw venster).