Politie Brabant-Noord

Mannen aangehouden voor diefstal en brandstichting

Sint Oedenrode, 24-02-2010

Een 18-jarige en een 19-jarige inwoner van Sint Oedenrode zijn woensdagochtend aangehouden in verband met diefstal en brandstichting in het Dommelpark. Zaterdagavond 20 februari heeft het tweetal vermoedelijk meerdere malen om nog onbekende redenen een brandbom in de richting van een groep jongeren gegooid. Deze groep stond op het parkeerterrein. Op een gegeven moment zijn leden van de groep het tweetal met auto's achterna gegaan en wisten zij de jongens klem te rijden op de Markt. Na een korte confrontatie wisten de verdachten te ontkomen omdat één van hen een vuurwapen trok. Nadat de groep was terug gekeerd op het Dommelpark, verschenen de jongens opnieuw in beeld en dreigden wederom met het wapen. De groep vertrok vervolgens vanaf het parkeerterrein en zag op de De Jongsingel dat de jongens een fiets en een bromfiets wegnamen, eigendom van leden van de groep. De fiets werd later in het park terug gevonden. Een gebruikte brandbom werd door de politie voor technisch onderzoek in beslag genomen.

Uit het onderzoek bleek vervolgens dat de vanmorgen aangehouden jongens waarschijnlijk verantwoordelijk zijn voor de diefstal en brandstichting. Op zijn eigen aanwijzing werd in de woning van de jongste verdachte het gebruikte wapen gevonden. Deze werd in beslag genomen.

De aangehouden mannen zijn in verzekering gesteld. Een 24-jarige inwoner van Mariahout en een 18-jarige man uit Sint Oedenrode deden aangifte van bedreiging. Een 16-jarig meisje uit Sint Oedenrode deed aangifte van diefstal van de bromfiets. De politie heeft de zaak in onderzoek. Hieruit is inmiddels gebleken dat er ten tijde van het voorval mogelijk enkele passanten gedeeltelijk gezien hebben wat er gebeurde. Deze getuigen worden opgeroepen zich te melden bij de politie in Schijndel via telefoonnummer 0900-8844.