Gemeente Borsele

Borsele verbetert binnenklimaat en energieverbruik schoolgebouwen

Borsele wil nog dit jaar het binnenklimaat en het energieverbruik van elf van haar schoolgebouwen verbeteren. Dat stelt het college van Borsele de gemeenteraad voor. Zo wordt er in de scholen onder andere dubbelglas, CO2 meters en mechanische ventilatie geplaatst en cv ketels vervangen. In totaal kosten de werkzaamheden ⬠219.400. ⬠136.040 wordt betaald van een eenmalige subsidieregeling van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (OCenW). De gemeente Borsele en de schoolbesturen nemen respectievelijk ⬠43.144 en ⬠40.216 voor hun rekening.

De rijksoverheid heeft een eenmalige subsidieregeling ingesteld voor verbetering van het binnenklimaat en energiebesparing van schoolgebouwen. De gemeente heeft samen met de Borselse schoolbesturen de aanvraag opgesteld. Voor Borsele was een maximaal bedrag gereserveerd van ⬠141.700. Het ministerie van OCenW heeft de aanvraag volledig gehonoreerd. Zij gaat er wel vanuit dat de gemeente en eventueel andere partijen meefinancieren.

De werkzaamheden bestaan uit het vervangen van het glas en cv ketels en het plaatsen van CO2 meters, mechanische ventilatie en daglichtafhankelijke regelingen. De gemeente Borsele betaalt de kosten voor het vervangen van glas en het aanbrengen van mechanische ventilatie. Voor de overige onderdelen zijn de schoolbesturen verantwoordelijk. Basisscholen o.b.s. De Linden âs-Heer Abtskerke, o.b.s. De Reiger, o.b.s. Franck van Borssele, o.b.s. ât Opstapje, o.b.s. De Linden Nisse, o.b.s. De Schakel, r.k.b.s. Jan van Schengen, r.k.b.s. Mgr. Heyligers, c.b.s. De Wegwijzer, g.b.s. Koningin Juliana en i.b.s. De Leeuwerik kunnen gebruik maken van de subsidie.