Politie Utrecht

Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 24-02-2010

Openlijk geweld

BILTHOVEN De politie heeft woensdagmorgen twee verdachten aangehouden die zich op de Kometenlaan schuldig maakten aan vernieling.

Rond 05.30 uur werd gemeld dat de twee verdachten, inwoners van Bilthoven en Utrecht, zich baldadig gedroegen op de Kometenlaan. Op het moment dat de agenten ter plaatse gingen werd gemeld dat zij met een bierflesje een ruit hadden ingegooid. De jongens, respectievelijk 17 en 18 jaar oud, maakten zich uit de voeten toen zij de politieauto zagen naderen maar na een korte achtervolging kon één van hen achterhaald worden. De tweede verdachte meldde zich later vrijwillig bij de agenten. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. De ouders van de minderjarige verdachte werden in kennis gesteld.

Mogelijke woninginbrekers aangehouden

ZEIST Op dinsdagavond 23 februari heeft de politie drie verdachten aangehouden die mogelijk betrokken waren bij een poging tot inbraak in een woning op het Louise de Colignyplein.

Rond 19.45 uur meldde een getuige een verdachte situatie bij de woning omdat een onbekende rond de woning liep. Het signalement van de man werd aan de politie verstrekt.

Ter plaatse bleek dat een raam van de woning was opengebroken maar dat men vermoedelijk niet binnen was geweest. Tijdens het onderzoek in de omgeving zagen agenten bij een bushalte op de Arnhemse Bovenweg een man uit de struiken komen die bij het zien van de politieauto iets weggooide. De man, een 20-jarige Zeister, bleek apparatuur te hebben weggegooid die mogelijk gebruikt kan worden bij het plegen van een inbraak. Hij werd aangehouden en ingesloten.

Kort daarna ontdekten agenten in de struiken in de omgeving van het Louise de Colignyplein twee mannen die zich verborgen hielden. Eén van hen voldeed aan het signalement dat door de getuige was genoemd. Ook deze mannen, een 23-jarige inwoner van Zeist en een 21-jarige inwoner van Houten, werden aangehouden en ingesloten. De politie zet het onderzoek voort.