NCRV

Doemaarduurzaam

Vleeskeuring - Doemaarduurzaam.nl

Doemaarduurzaam

Vanaf nu op www.doemaarduurzaam.nl

Biologisch vlees, scharrelvlees, gangbaar vlees, duurzaam vlees en zelfs milieuvriendelijk vlees. Er zijn ontzettend veel soorten vlees en slechts weinig mensen weten het verschil tussen bijvoorbeeld biologisch en scharrelvlees. Tijd om daar wat aan te doen!

Doemaarduurzaam komt dit voorjaar met de âVleeskeuringâ. Het team van DMDZ gaat langs verschillende kippen-, koeien- en varkenshouders om te onderzoeken wat nu het verschil is tussen biologisch vlees, scharrelvlees, gangbaar vlees en alles wat daar nog tussenin zit. Want de smaak van het vlees wordt vooral bepaald door de manier waarop het dier leeft.

In de eerste aflevering van de âVleeskeuringâ gaat DMDZ op zoek naar de waarheid achter varkensvlees. Want daar is de laatste tijd nogal veel om te doen. Albert Heijn stopt met het verkopen van gangbaar varkensvlees, C1000 stopt met het verkopen van gecastreerd varkensvlees, enzovoort. Dat betekent voor de varkens een vervelende ingreep minder, maar wat betekent het voor de consument? En biologisch varkens houden klinkt heel diervriendelijk, maar is het ook wel goed voor het milieu? Op deze en vele andere vragen krijgt u een antwoord in de âVleeskeuringâ!

De âVleeskeuringâ is vanaf nu te zien op www.doemaarduurzaam.nl.