Gemeente Spijkenisse


TV presentator en acteur John Williams steekt jongeren een hart onder de riem

22 februari 2010

TV presentator en acteur John Williams, bekend van RTL programma's `RTL Boulevard' en `Help, mijn man heeft een Hobby!' zal vanuit zijn maatschappelijke betrokkenheid woensdag 24 februari 2010 in het stadhuis van Spijkenisse aanwezig zijn om jongeren een hart onder de riem te steken.

Daar vindt een speedmeet plaats waar zo'n 100 jongeren, maar ook opleiders en bedrijven aan deelnemen.

De gemeente Spijkenisse organiseert deze succesvolle speedmeets voor jongeren die geen werk of niet voldoende opleiding hebben. De speedmeets worden vooraf gegaan door een motivatiebijeenkomst waarbij bekende Nederlanders, die meestal zelf uit deze regio komen, de jongeren motiveren en enthousiasmeren voor de omslag in hun leven. Op woensdag 24 februari 2010 is dat de TV presentator en acteur John Williams.

Wethouder Hanneke Hamerslag is enthousiast over de resultaten van deze aanpak. "Het geheim van het succes is dat de jongeren intensief worden begeleid. Ze krijgen persoonlijke aandacht, we pakken ze bij de hand en we leveren maatwerk. En het mooie is dat de jongeren dat ook graag willen. Ze zijn heel actief bij het speeddaten met werkgevers en willen ook echt iets van hun toekomst maken. En daar hebben ze net even een helpende hand bij nodig.".

Bij de speedmeet op 24 februari is er een aanbod leer-/werktrajecten voor jongeren. Verder zijn er zowel vacatures als leer-/werktrajecten voor steigerbouw, isolatietechniek, gastechniek, de zorg, de schilderschool, een opleiding tot gastouder, beveiliging en metaaltechniek. De workshop Seemee@work is een creatieve manier om de `mens achter de CV' te belichten. Door middel van een kort filmpje kunnen de deelnemers zichzelf presenteren om hun unieke vaardigheden, kwaliteiten en ambities te laten zien.