GroenLinks Tilburg


GroenLinks feliciteert Berkel-Enschot met station

Zondag 21 februari 2010, 16:47u - webmaster Tilburg
* gemeenteraadsverkiezingen

* gl2010

GroenLinks feliciteert Berkel-Enschot met station

Afgelopen december meldde het Brabants Dagblad dat de Tweede Kamer en verkeersminister Camiel Eurlings willen dat er snel een NS-station bij Berkel-Enschot komt. Eind 2012 moet de trein in Berkel-Enschot stoppen. GroenLinks heeft altijd gepleit voor een station bij Berkel-Enschot en feliciteert alle bewoners nu op de plek van hun toekomstige station.

Minister Eurlings schoof het criterium dat een station dagelijks moet zorgen voor duizend nieuwe in- en uitstappers terzijde ten behoeve van station Berkel-Enschot. De komende jaren worden hier honderden woningen gebouwd en een ontsluiting via weg en rail is dus erg belangrijk. Bovendien helpt een nieuw station om de N65 Tilburg- Den Bosch te ontlasten.

Dat GroenLinks blij is met het nieuwe station spreekt voor zich. GroenLinks zet zich al langer in voor een station op deze plek. In het toekomstige nieuwe hart van Berkel-Enschot bij manege De Kraan heeft de partiij daarom een spandoek om alle Berkel-Enschotters te feliciteren opgehangen, tegenover de locatie voor het nieuwe station.