Politie Utrecht

Persberichten Rijn en Venen, 12.00 uur

Utrecht, 21-02-2010

Vernieling

MAARSSEN Zaterdagavond 20 februari kregen agenten rond 22.25 uur een melding van vernieling. Aan de Reigerskamp bleken drie autos een vernielde achterruit te hebben. Deze waren met stenen ingegooid. In de buurt van de vernielde autos, waar niets uit weggenomen was, konden twee jongens worden aangehouden (16 en 14 jaar uit Maarssen). Een derde verdachte (gegevens onbekend) is door een bezoeker van de wijk aangehouden. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Auto tegen boom

OUDEWATER Omstreeks 22.50 uur op de avond van zaterdag 20 februari kreeg de politie een melding van een ongeluk aan de J.J. Vierbergenweg. Ter plaatse bleek een auto uit de bocht gevlogen, die een stukje verderop tegen een boom tot stilstand is gekomen. De passagier, een 19-jarige man uit Oudewater, kon op eigen kracht het voertuig verlaten en bleek ook de 17-jarige bestuurder uit het voertuig gehaald te hebben. Hij is met letsel aan zijn hand naar het ziekenhuis gegaan. De 17-jarige bestuurder uit Snelrewaard, uiteraard niet in het bezit van een rijbewijs, is met onbekend letsel overgebracht naar het UMC. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Poging tot inbraak

WOERDEN Vrijdagavond 19 februari hebben twee personen geprobeerd in te breken bij een huis aan de Waardsedijk. Rond 19.10 uur hoorde de 13-jarige dochter des huizes van het huis, die op dat moment alleen was, grommel bij de achterdeur. Ze loopt daar heen en ziet twee mannen die de achterdeur inmiddels open hebben. Het meisje reageert zeer alert en doet de deur weer dicht en op het nachtslot. De mannen rennen hierop weg, maar laten het meisje wel een voorwerp zien dat op een vuurwapen lijkt.

De politie doet ter plaatse onderzoek en doorzoekt met meerdere eenheden de omgeving. Gedurende de nacht worden twee mannen aangehouden, maar er blijkt onvoldoende bewijs om hen vast te houden. De politie houdt de zaak in onderzoek.

Inbraak industrieterrein

HARMELEN Vrijdagavond 19 februari kreeg de politie omstreeks 19.40 uur een melding van een inbraak in een woning op het industrieterrein bij de Harmelerwaard. De inbreker(s) zouden nog in de woning kunnen zijn, aangezien de meldster het huis aantrof met de lichten aan en de voordeur open. Ter plaatse doorzochten agenten de woning, maar troffen niemand aan. Wel bleek dat er ook was ingebroken in de aangrenzende bedrijfspanden. De politie onderzoekt de inbraken.

Auto te water

BREUKELEN Vrijdagavond 19 februari omstreeks 23.15 uur raakte een auto te water aan het Zandpad. De bestuurder, een 25-jarige man uit Utrecht, verklaarde de macht over het stuur verloren te zijn. De bestuurder en zijn 23-jarige bijrijder uit Nieuwegein waren opgevangen door omwonenden en zijn onderzocht door de medewerkers van de ambulancedienst. Omdat de bestuurder vermoedelijk te veel gedronken had werd hij meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 215 ug/l, wat net onder de toegestane limiet zit.

Gestolen kentekenplaten

WOERDEN In de vroege ochtend van zaterdag 20 februari werden collegas van onze regio door regio Hollands Midden gevraagd uit te kijken naar een auto met Litouws nummerbord. Agenten troffen omstreeks 06.00 uur een dergelijk voertuig aan de Sleper aan. De kentekenplaten bleken van diefstal afkomstig, waarop de twee inzittenden, 28-jaar uit Woerden en 34-jaar (woonplaats onbekend), werden aangehouden. De politie doet onderzoek naar de herkomst van de auto.