Ingezonden persbericht



Persbericht

Vlaamsch Broodhuys opent tweede Baker's Cafe

Baker's Cafe succesformule

Amsterdam, dinsdag 9 februari 2010. Zaterdag 13 februari zal het Vlaamsch Broodhuys haar tweede Baker's Cafe in Amsterdam officieel openen. Dit concept waarbij naast broodverkoop plaats is voor ontbijt, lunch of Vlaamsch thee-uurtje, bleek eerder succesvol. Reden voor Diante en Dimitri Roels om de bestaande locatie aan de Haarlemmerstraat om te bouwen tot een tweede Baker's Café. Deze moderne mix van buurtcafé en ambachtelijke bakker geniet landelijk bekendheid maar blijkt vooral een geliefde plek voor de buurtbewoners.

Ambassadeurs

In juni opende het Vlaamsch Broodhuys haar eerste Baker's Cafe in Nederland aan de 1ste Constantijn Huygensstraat in Amsterdam. Het gezellige etablissement heeft in korte tijd een belangrijke buurtfunctie gekregen en is uitgegroeid tot een ontmoetingsplek voor bekende en onbekende Amsterdammers. 'Die buurtfunctie is in de Haarlemmerstraat helemaal belangrijk' aldus Diante Roels. 'Wij hebben daar al een vaste klantenkring van het eerste uur en dat zijn onze beste ambassadeurs'. Het is dan ook niet voor niets dat een van deze ambassadeurs de officiële openingshandeling op 13 februari zal verrichten. Waar Sergio Herman in juni stond, staat nu Frank Bakker, advocaat uit de buurt en groot liefhebber van het ambachtelijke brood van het Vlaamsch Broodhuys. Hij zal rond 15.00 symbolisch het eerste Grand Mère aansnijden, het brood waar het allemaal mee begon. Alle klanten krijgen die dag een zoet hartjes brood mee met het oog op Valentijnsdag.

Eerlijk, puur, lekker en gezond

Tijdens de verbouwing heeft de broodverkoop plaatsgevonden bij Caulils Delicatessen (aan de overkant) om de buurtbewoners/-klanten toch te voorzien van hun dagelijks vers ambachtelijk brood. Voor het brood van het Vlaamsch Broodhuys worden authentieke tarwerassen, zeezout uit Bretagne (Sel de Guérande) en gevitaliseerd bronwater gebruikt. Het fermenteren van het deeg door middel van zuurdesem gaat volgens eigen werkwijze en receptuur waarbij de rijstijd kan oplopen tot 36 uur. Zo is er geen enkele toevoegingen nodig om de echte smaak van brood zoals het ooit bedoeld was te verkrijgen. Het assortiment bestaat uit een veertigtal verschillende broodvariaties plus een volledige traditioneel gebakken serie patisserieproducten. Het brood is terug te vinden in de restaurants van de grote chefs en wordt geroemd door een ieder die van lekker en gezond houdt.

Adres: Haarlemmerstraat 108, 1013 EW Amsterdam, 020-528 64 30 Voor informatie en assortiment: www.vlaamschbroodhuys.nl

Einde persbericht______________________________________________