Ingezonden persbericht
Holland Baroque Society bij MPZ
Zaterdag 13 februari, 20.00 uur
Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg
Entree: 15 euro Donateurs/CJP: 12 euro
Holland Baroque Society o.l.v. Dorothée Oberlinger
Met werk van Telemann en Graupner
(i.s.m. Netwerk Oude Muziek)
Toen tout Duitsland solliciteerde bij de Thomaskirche in Leipzig, was Georg Philipp Telemann eerste keus, maar ging de nummer drie Johann Sebastian Bach met de eer strijken. De tweede keus in deze competitie was Christoph Graupner. Volkomen onterecht, want Graupners muziek is tamelijk briljant. Het jonge barokorkest Holland Baroque Society, hier in kleine bezetting, grijpt het Graupner-jaar 2010 aan voor zijn rehabilitatie. Om Graupner in zijn stilistische context te plaatsen, zal ook Telemann zijn opwachting maken.
Bezetting: Dorothée Oberlinger (blokfluit), Judith Steenbrink, Lidewij van der Voort (viool), Esther van der Eijk (altviool), Judith Maria Bekker-Olofsson (cello) en Tineke Steenbrink (klavecimbel)
Woensdag 17 februari, 21.30 uur
Schuttershof, Schuttershofstraat 1, Middelburg
Entree: 12 euro / Donateurs/CJP: 12 euro
Yuri Honing's "Wired Paradise"
"Wired Paradise" is de elektrische groep van Yuri Honing. De saxofonist bouwde de afgelopen jaren een internationale reputatie op door samen te werken met grote namen uit de Amerikaanse jazz, zoals gitarist Pat Metheny, bassist Charlie Haden en de legendarische pianist Paul Bley. Wired Paradise is een van de beste en boeiendste live-bands momenteel op de Nederlandse jazzpodia: het mag dan jazz zijn, er zijn de nodige funk-, rock- en filmmuziek-invloeden, om nog maar te zwijgen over de line-up, die een zodanige chemie kent, dat het resultaat overdonderend en opzwepend genoemd mag worden.
Bezetting: Yuri Honing (tenor- en sopraansaxofoon), Frank Möbus en Stef van Es (gitaar), Mark Haanstra (basgitaar) en Joost Lijbaart (drums).
Vrijdag 5 februari, 20.00 uur
Zeeuwse Concertzaal, Verwerijstraat 14, Middelburg
Entree: 12 euro Donateurs/CJP: 10 euro
Schreck Ensemble met 'La Lontananza'
Werk van Luigi Nono en Hans van Eck
Het Schreck Ensemble presenteert een bijzondere uitvoering van de in Nederland zelden gespeelde 'La lontananza nostalgica utopica futura' van de grote Italiaanse componist Luigi Nono, gecombineerd met een reprise van de mysterieuze 'Nuctemeron' -muziek van Hans van Eck, gebaseerd op een antieke alchemistische tekst. Luigi Nono biedt de luisteraar in 'La lontananza'een eenzame viool dwalend door een onbekend landschap van 8 speakers vanwaaruit vioolklanken in vele vormen klinken. Een baanbrekend werk, destijds in première gebracht door Gidon Kremer.
Bezetting: Tiziana Pintus - viool / Caroline Erkelens - zang / Ainhoa Miranda Gimenez - klarinetten / Wilco Botermans - stratifier / Evert de Cock - mix / Jan-Kees van Kampen - computers
.