Gemeente Lelystad

Scholieren maken professionele film voor gemeente Lelystad

Dinsdag 9 februari 2010

Jurriaan Kamps en Daan Zeestraten van het Stedelijk Gymnasium Leiden hebben onder begeleiding van regisseur Eddy Terstall (Simon, Vox Populi) en acting coach Hidde Simons een film voor en over de Gemeente Lelystad gemaakt. De officiële première is zaterdag 13 februari in theater en congrescentrum Agora.

Prijs

Op 21 september 2009 wonnen zij op het 5e Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS) de door Gemeente Lelystad beschikbaar gestelde jubileumprijs "De Lelystad Parenthical".


1Dag

De film "1Dag" draait om de gehandicapte jongen Joost. Joost zit in een rolstoel en fantaseert over hoe het zou zijn als hij niet gehandicapt was. Tegen de achtergrond van een Lelystads decor laat de film zien hoe Joost zich bewust wordt van zijn eigen mogelijkheden en wordt voor de kijker de link gelegd met Lelystad.

Terug naar Gister

In september 2009 wonnen Jurriaan Kamps en Daan Zeestraten de speciale prijs met hun soap "Terug naar Gister" op de vijfde editie van het Nationaal Film Festival voor Scholieren (NFFS). In december 2009 hebben zij tevens Nederland vertegenwoordigd op het Camera Zizanio in Griekenland, het Europese filmfestival voor scholieren.

NFFS

Het NFFS vindt jaarlijks plaats in Lelystad. Op de festivaldag in september worden de deelnemende films gepresenteerd en volgen de deelnemers diverse workshops door professionals uit de film- en tv-wereld. In 2009 werden maar liefst 152 films ingezonden afkomstig van 47 scholen door het hele land. Er waren 500 scholieren en 100 docenten op de festivaldag aanwezig.

---