Gemeente Hoogezand-Sappemeer

Raadsvragerij: âNachtzustersâ peilen toekomstige raadsleden (persbericht 009, 2010)

Speciale aandacht voor jongeren en ânieuwe Nederlandersâ bij verkiezingen.
De âNachtzustersâ, bekend van Man bijt hond en VPRO-radio, zullen op zaterdag 13 februari om 14.00 uur tijdens de âRaadsvragerijâ de acht lijsttrekkers voor de gemeenteraadsverkiezingen op eigenzinnige wijze in twee debatten aan de tand voelen. Tussen de debatten is er muziek en cabaret. Het evenement vindt plaats in een verwarmde tent op het plein voor het gemeentehuis in Hoogezand. Het publiek mag actief meedoen door ter plekke vragen in te dienen en de goed- of afkeuring met kleppers te laten blijken.

Op 3 maart doen in Hoogezand-Sappemeer acht partijen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Met verschillende middelen wil de gemeente de inwoners stimuleren op 3 maart te gaan stemmen in één van de 22 stembureauâs. Op de website www.hoogezand-sappemeer.nl/verkiezingen staan alle kandidatenlijsten, verkiezingsprogrammaâs, stembureauâs en links naar de partijen-websites.

Â

klik hier en ga direct naar de stemwijzer...

Doelgroepen

Vooral de jonge kiezers (18-22 jaar) die voor het eerst de leden van de gemeenteraad mogen kiezen en de ânieuwe Nederlandersâ krijgen speciale aandacht in de aanloop naar 3 maart. Voorafgaand aan de Raadsvragerij op 13 februari ontvangt burgemeester Van Mastrigt hen in het gemeentehuis. De beide groepen krijgen van haar daarvoor een persoonlijke uitnodiging.

Â

Stemwijzer

Hoogezand-Sappemeer biedt, net als de gemeente Groningen, de inwoners aan om gebruik te maken van de Stemwijzer. Alle partijen hebben daar hun medewerking aan verleend. De Stemwijzer is een digitale manier voor kiezers om uit te vinden welke partij qua standpunten het beste bij hen past. Het Instituut voor Publiek en Politiek (IPP) Vanaf 2 februari (JK: om 12.00 uur volgens de jongste berichten) is de Stemwijzer te raadplegen via www.hoogezand-sappemeer.nl en www.stemwijzer.nl.

Â

kom naar de raadsvragerij!