Universiteit Leiden

`Leidse Passie' motto van diesviering voor alumni

Lezingen over liefde, wiskunde, migranten en stamcellen, en een bezichtiging van het Academiegebouw. onder het motto `Leidse Passie' organiseert het Leids Universiteits Fonds (LUF) op zaterdag 13 februari de diesviering voor alle alumni in het Kamerlingh Onnes Gebouw.

Rondleiding Academiegebouw
Voorafgaand aan het officiële diesprogramma, hebben alumni die zich daarvoor aanmelden de mogelijkheid om het gerestaureerde Academiegebouw te bezichtigen.

Drs. Bas Verberg (alumnus en HR Manager Unilever) gaf in 2009 de workshop `Persoonlijke Effectiviteit' met toepasbare trucs in werk en privé.

Leidse Universitaire Scriptieprijs 2010
Rector magnificus prof.mr. Paul van der Heijden opent de diesviering met de uitreiking van de Leidse Universitaire Scriptieprijs 2009 aan de pasafgestudeerde met de beste scriptie van het academische jaar 2008-2009. Deze prijs is ingesteld op initiatief van reünisten van Minerva van het jaar 1957 en bedraagt EUR 3.000. Han Lamers won vorig jaar de Leidse Universitaire Scriptieprijs

Acht lezingen
Alumni kunnen twee lezingen bijwonen. Zij kunnen daarbij kiezen uit acht wetenschappers die met passie over hun vakgebied vertellen. De onderwerpen van hun lezingen variëren van stamcellen, migratie en globalisering tot liefde, wiskunde en mensenrechten voor de ondernemer.|

Prof.dr. Eveline Crone hield op de alumni-dies van 2009 een lezing over Puberende hersenen.

Workshops voor jonge alumni
Jonge alumni (tot en met 39 jaar) kunnen bovendien kiezen uit vier praktische en leuke workshops:

- `De toekomst is ook niet meer wat hij geweest is...' door futuroloog drs.ing. Richard Lamb

- `Lekker binnenkomen bij je lezer' door drs. Monic Lansu, communicatiedeskundige

- `Strategic Marketing Management' door drs. Niels van de Ven, marketingdeskundige

- `Simpele trucs om geld te verdienen met uw persoonlijke financiën' door drs. Maarten van Wijk, financieel journalist

Andere alumni ontmoeten
De diesviering is dé gelegenheid om andere alumni te ontmoeten. Gelegenheid om bij te praten met andere alumni is er tijdens de lunch vooraf en natuurlijk tijdens de afsluitende borrel. Meld u snel aan met het digitale aanmeldingsformulier, want vol is vol!

Meer informatie voor alumni

- Leidraad Winter 2009

- www.LUF.nl/dies

Foto's Taco van der Eb

(12 januari 2010)

Nieuwsredactie - 12/01/2010