Gemeente Tiel


Tevredenheidsonderzoek Wmo voorzieningen

Veel mensen met (lichamelijke) beperkingen ontvangen ondersteuning van de gemeente. Denk aan hulp bij het huishouden, een rolstoel, een scootmobiel of een traplift. De gemeente Tiel wil graag weten hoe haar cliënten deze ondersteuning ervaren. Daarom voert zij in februari 2010 een tevredenheidsonderzoek uit.

Het onderzoek moet inzicht geven in de tevredenheid van cliënten over de dienstverlening. Ook moet duidelijk worden in welke mate de ondersteuning eraan bijdraagt dat cliënten zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen aan de maatschappij (andere mensen ontmoeten, hobby's uitoefenen, et cetera).

SGBO Benchmarking uit Den Haag voert het onderzoek uit en heeft hiervoor een vragenlijst ontwikkeld. Op een anonieme manier zijn 892 namen geselecteerd van mensen die in 2008 of 2009 een aanvraag voor ondersteuning hebben ingediend. Zij krijgen 16 februari 2010 de vragenlijst per post toegestuurd.

Deelname is belangrijk!

Om een zo goed mogelijk beeld te krijgen, is het van groot belang dat zoveel mogelijk mensen meedoen aan het onderzoek. Op die manier krijgt de gemeente een duidelijk beeld van de tevredenheid over de Wmo voorzieningen en de dienstverlening. De gemeente verwacht de resultaten van het onderzoek in juni 2010. Deze worden bekend gemaakt via de gemeentelijke website. Met de uitslag van het onderzoek kan de gemeente kijken wat goed gaat en wat beter kan.

Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo)

Het doel van de Wmo is dat mensen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en mee kunnen doen in de samenleving. Als meedoen of zelfstandig wonen niet lukt zonder hulp, kunnen mensen de gemeente vragen om ondersteuning.