Ingezonden persbericht


-Persbericht-

Groeiende vraag naar om hoogkwalitatieve handhygiëne producten Kennisniveau hygiëne wereldwijd gestegen door Mexicaanse Griep

Zeist, donderdag 11 februari - Mensen wassen steeds vaker en zorgvuldiger hun handen sinds de Mexicaanse griep Nederland vorig jaar heeft getroffen. Het kennisniveau over hygiëne is wereldwijd sinds de uitbraak aanzienlijk verbeterd. De vraag naar kwalitatieve hygiëneproducten zoals zepen en antibacteriële alcoholgel is dan ook explosief gestegen. Dit en meer blijkt uit internationaal onderzoek dat fabrikant van hygiëneproducten Tork heeft laten uitvoeren in negen landen.

Kwalitatieve hygiëneproducten
Volgens het internationale 'Hygiene Matters'- onderzoek vindt 75% van de respondenten hygiëne vandaag de dag belangrijker dan voor de Mexicaanse griep. Dit blijkt ook wel aan de hogere eisen die aan hygiëneproducten worden gesteld. Zeep, bijvoorbeeld, moet zacht voor de huid zijn vooral wanneer mensen heel frequent de handen wassen. Verder is het belangrijk dat zeepproducten hygiënisch verpakt zijn om kruisbestuiving te voorkomen. Daarbij speelt duurzaamheid ook een steeds grotere rol voor de gebruiker. Tork introduceert dit voorjaar een nieuwe lijn zepen die aan deze nieuwe behoeften voldoet.

Behoefte aan zachte zeep
De nieuwe lijn zepen van Tork zijn geschikt voor een groot aantal gebruikers. Alle parabenen en conserveringsmiddelen zijn verwijderd en vervangen voor natuurlijke conserveringsmiddelen. Zoals conserveringsmiddelen die ook in jam wordt gebruikt. De zepen hebben een PH waarde van 5, vrijwel gelijk aan de PH-waarde in de huid. In alle zepen zit een verzachtende stof die ervoor zorgt dat de huid van de gebruiker zacht en soepel blijft.

Kruisbesmetting voorkomen
Niet goed afgesloten zeepdispensers kunnen een bron zijn van bacteriën. Uit een studie, gehouden in opdracht van de Universiteit van Arizona, is namelijk gebleken dat niet afgesloten vulsystemen eenvoudig besmet kunnen raken met bacteriën. Maarliefst 25% van de geteste open vulsystemen bleek besmet met bacteriën, dit in tegenstelling tot de gesloten systemen.

"Met het nieuwe zeepsysteem van Tork komt de inhoud van de zeep niet in aanraking met de omgeving," aldus Bénédicte de Croon, product en market manager Tork Benelux. "Hierdoor wordt de zeep beschermd tegen kruisbesmetting door bacteriën en vuil." De nieuwe zepen zijn verpakt in een volledig afgeschermde dispenser met een pomp voor eenmalig gebruik. "Deze eenmalig te gebruiken pomp maakt het voor de gebruiker ook gemakkelijker om de zeep bacterievrij te houden," voegt de Croon toe.

Milieuvriendelijke stempel
Alle Tork zepen en lotions dragen milieukeurmerken. Dit betekent dat ze zijn beoordeeld en goedgekeurd volgens zeer strenge milieunormen die zijn vastgelegd door milieukeurmerk organisaties als EU-flower en de Nordic Swan. De zeepfles is invouwbaar en wordt daardoor 70% kleiner, dus een minimale hoeveelheid afval. Ook zijn de zeepflessen gemaakt van kringloop plastic Over de onderzoeken

. Hygiene Matters - Internationaal onderzoek uitgevoerd in opdracht van SCA door United Minds in 9 landen; Frankrijk, Duitsland, Rusland, China, Australië, Verenigde Staten, Mexico, Verenigd Koninkrijk en Zweden. In ieder land zijn 500 respondenten geïnterviewd, waaronder mannen en vrouwen in de leeftijd van 18-65 jaar. Totaal hebben 5.084 respondenten deelgenomen aan het onderzoek uitgevoerd op de website. In dit onderzoek is gekeken naar de invloed van globalisatie op hygiëne wereldwijd. Er is gekeken naar de pandemie, verstedelijking en specifiek naar hygiëne op scholen.
. Bulk Soap Contamination Study - Een studie uitgevoerd door Charles P. Gerba op de Universiteit van Arizona. In dit onderzoek zijn 541 zeepflessen geanalyseerd waaruit is gebleken dat open vulsystemen zeer gemakkelijk besmet kunnen raken met bacteriën. Hierdoor kunnen infecties en ziektes verspreid worden. Volgens Dr. Gerba's onderzoek vormen niet gesloten systemen dan ook een gevaar voor de volksgezondheid in openbare ruimten.

Over Tork
Het merk Tork biedt een breed assortiment hygiëneproducten en diensten binnen het Away- From-Home-kanaal. Tork levert sinds 2008 wereldwijd aan klanten in de sectoren: gezondheidszorg, horeca, industrie en office. Door hun jarenlange ervaring en expertise op het gebied van hygiëne en duurzaamheid, is Tork marktleider in verschillende sectoren en een betrokken partner in meer dan 90 landen. Tork is onderdeel van het SCA merkportfolio. Bekijk voor meer informatie en het laatste nieuws over Tork op www.tork.nl .

Over SCA
De SCA groep is een internationale speler op het gebied van hygiëne en papier. Het concern ontwikkelt, produceert en verkoopt papierproducten, producten op het gebied van persoonlijke verzorging, kartonnen verpakkingsmaterialen en oplossingen voor reclamedrukwerk. In 2009 realiseerde het concern een omzet van ruim 11,5 miljard euro. De SCA groep heeft wereldwijd 52.000 medewerkers en verkoopt producten in 90 landen. Onder SCA vallen de merken TENA, Tork, Tempo, Zewa, Velvet, Libero, Edet, Nosotras, Familia en Drypers.

SCA is in 2007 door The Independent en EIRIS uitgeroepen tot de groenste papierproducent ter wereld. Voor het zesde jaar op rij behoort SCA volgens Canadian Corporate Knights tot één van de 100 meest duurzame bedrijven (2010). Kijk voor meer informatie over SCA, hygiëne en duurzaamheid op www.sca.com.


- Einde bericht -


Noot voor redacties