Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


Kinderdebat met Germaine Princen en Fatima Elatik
---

Kinderdebat met Germaine Princen en Fatima Elatik

11 februari 2010

Leerlingen van groep 7 en 8 van de 5e Montessorischool Watergraafsmeer gingen op 11 februari in debat met portefeuillehouder Germaine Princen van Oost-Watergraafsmeer en stadsdeelvoorzitter Fatima Elatik van Zeeburg. In aanloop naar de verkiezingen voor stadsdeel Oost legden de kinderen aan de portefeuilehouders hun wensen en ideeën voor.

De leerlingen hadden hun eigen politieke partijen opgericht en uit hun midden raadsleden gekozen. Deze kinderraadsleden debatteerden met de portefeuillehouders en met `echte' raadsleden over hun wensen voor het stadsdeel en kwamen met eigenzinnige oplossingen om hondenpoep, burengerucht, hangjongeren en de files op IJburg aan te pakken.

De leerlingen van de 5e Montessorischool nemen deel aan het project `Oefenen in democratie'. Hier nemen acht basisscholen in Oost-Watergraafsmeer aan deel. Het programma wordt georganiseerd door de stichting ` De Rode Loper op school'. In de klas leren leerlingen wat democratie inhoudt en hoe politiek en deelraad werken. In de raadszaal van het Stadsdeelhuis brengen ze deze kennis in praktijk.

Fatima Elatik en Germaine Princen waarderen de betrokkenheid van de kinderen: "Zoveel creatieve ideeën, blijf ze doorgeven aan ons".


---

------------------

Noot voor de pers: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marije de Visser, telefoonnummer 020 - 25 35090 Reageer