Gemeente Lelystad

Buurtvoorlichter nu ook actief in Bos- en Waterwijk

Donderdag 11 februari 2010

In 2007 startte in de Atolwijk en de Zuiderzeewijk het project waarbij buurtvoorlichters huis aan huis de bewoners mondeling op de hoogte brengen van activiteiten of projecten in de buurt.

Nieuwe locatie

Door het grote succes wordt het nu voortgezet in de Waterwijk en de Boswijk. Op maandag 15 februari van 10.00 tot 11.00 uur geeft Wethouder de Jager het startsein op de nieuwe locatie.

Wie zijn buurtvoorlichters?

Buurtvoorlichters zijn werkzoekende wijkbewoners, in dienst bij Concern voor Werk, met verschillende culturele en etnische achtergronden. Ze kennen de cultuur, de omgangsvormen en de taal van de wijk. Ze hebben toegang tot sociale netwerken die anders moeilijk(er) bereikbaar zijn. Buurtvoorlichters werken in opdracht van allerlei organisaties die meewerken aan een plezierige buurt. Denk aan woningcorporaties, jongeren- en ouderenorganisaties, vrijwilligersorganisaties, scholen, etc.

Buurtvoorlichters in de Waterwijk en Boswijk

De buurtvoorlichters zijn in hun blauwe jassen al een vertrouwd beeld op straat. Eén van de taken van een buurtvoorlichter is de bewoners informeren over bijvoorbeeld het gebruik van de ondergrondse containers en het onderhouden van de contacten met de ambassadeurs van de containers. In de zomer zijn de buurtvoorlichters actief geweest in het beheer van het speel- en doepark Schateiland. Ook nodigden zij de bewoners van de Boswijk uit voor een computercursus en gaven zij informatie over de campagne De schoonste straat. De bewoners worden nu benaderd voor de inburgeringcampagne van de gemeente. Wethouder de Jager geeft de aftrap aan een tweede team buurtvoorlichters in de Waterwijk en Boswijk.

---