Gemeente Ermelo


Hondenpoep ergenis in Ermelo

Hondenpoep is een grote ergernis in Ermelo. Op het moment veroorzaakt de hondenpoep rond de Margrietschool voor veel overlast. Kinderen en ouders komen steeds vaker met hondenpoep aan de schoenen de school binnen. Heel vervelend, aangezien in de school vloerbedekking ligt. De gemeente Ermelo, de Margrietschool, ouders en kinderen roepen hondenbezitters op om hun hond niet te laten poepen rondom het schoolgebouw en het schoolplein.

Uitlaatroutes
In de gemeente Ermelo zijn speciale uitlaatroutes en locaties waar de uitwerpselen niet opgeruimd hoeven te worden. Deze uitlaatlocaties worden minimaal eens per twee weken gereinigd met een poepzuiger. Bovendien heeft Ermelo 5 grote losloopgebieden waar de hond naar hartelust mag rondrennen. U blijft wel altijd zelf verantwoordelijk voor uw loslopende hond, dus zorg ervoor dat u uw hond altijd onder controle hebt. De losloopgebieden liggen in de bossen en op de heide.

Handhaving
Gelukkig houden een heleboel hondenbezitters zich keurig aan de regels. Zij laten hun hond uit op de daarvoor bestemde uitlaatroutes en -locaties of ze ruimen de hondenpoep op als hun hond per ongeluk toch ergens anders poept. Tegen hondenbezitters die zich niet aan de regels houden treedt de gemeente handhavend op en kan er proces-verbaal worden uitgeschreven.

* Het daadwerkelijk laten poepen buiten de aangewezen uitlaatroutes en locaties zonder de poep op te ruimen kost EUR 90,00.
* Het loslopen van de hond buiten speciaal daarvoor aangewezen losloopgebieden wordt bekeurd met een boete van EUR 60,00.
* Op speelplaatsen mogen honden helemaal niet komen. Dit kost de overtreder EUR 90,00.

Informatie
Heeft u vragen over het hondenbeleid dan kunt u contact opnemen met mevrouw Henne de Ruiter van de gemeente Ermelo, tel. 0341 56 71 85.