Tien scholieren uit Gaza in Nederland op bezoek

11/02/2010 13:41

Cordaid

Komende week zijn 10 scholieren uit de Gazastrook in Nederland te gast bij Cordaid. Cordaid en UNRWA, de hulporganisatie van de VN voor Palestijnse vluchtelingen, organiseren een programma voor de scholieren - allen meisjes van 14 jaar. Het bezoek staat in het teken van mensenrechten en het ontmoeten van Nederlandse jongeren. De scholieren, begeleid door twee Palestijnse docenten, zijn in Nederland van 14 tot en met 22 februari.

In Gaza gaan de meisjes naar UNWRA scholen. Op deze scholen is veel aandacht voor mensenrechten en internationaal recht en dit zijn de centrale thema's van de studiereis onder andere gericht op Den Haag, hoofdstad van het internationale recht.

De scholieren hebben een ontmoeting met Minister Koenders van Ontwikkelingssamenwerking, met politici in de Tweede Kamer, en met de Nederlandse mensenrechtenambassadeur Arjan Hamburger. Ook bezoeken ze o.a. het Internationaal Strafhof, het Internationaal Hof van Justitie en het Joegoslaviƫ-tribunaal. Daarnaast hebben ze contacten met Nederlandse kinderen.

Voor de pers:

Het is mogelijk om met de scholieren en docenten in contact te komen of met hen aanwezig te zijn als zij Nederlandse jongeren ontmoeten, of tijdens andere activiteiten.





http://www.cordaid.nl