Petitie voor behoud strippenkaart is een succes.

10/02/2010 17:37

Omroep MAX

Persbericht

Hilversum, 10 februari 2010

'Petitie voor behoud strippenkaart is een succes'

CSO, UnieKBO, PCOB, CG-Raad, ROVER en MAX blij met aangenomen moties

In de Tweede Kamer zijn drie moties aangenomen over de OV-chipkaart die met name de problemen die ouderen en mensen met een fysieke beperking hebben met de kaart aanpakken. Deze moties zijn ingediend na het aanbieden van de petitie met 35.610 handtekeningen van de samenwerkende partijen in Den Haag. Een meerderheid in de Tweede Kamer wil meer inzet voor het overbrengen van kennis over de OV-chipkaart en men vraagt om een tijdelijke regeling voor mensen met een (visuele) beperking.

Tevens stemde een meerderheid van de Tweede Kamer in met de motie dat de Strippenkaart in Amsterdam pas mag worden afgeschaft als er lering is getrokken uit de situatie in Rotterdam. De ouderenorganisaties CSO, PCOB en Unie KBO, reizigersorganisatie ROVER, de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad en omroep MAX zijn blij met de moties en zullen het proces kritisch blijven volgen. Hoewel nog dagelijks handtekeningen binnen komen, stoppen zij wel de mogelijkheid voor het ondertekenen van de petitie. De boodschap is in Den Haag immers overgekomen.

Op 21 januari 2010 zijn de genoemde organisatie gezamenlijk een petitie-actie gestart voor het behoud van de strippenkaart in het openbaar vervoer (www.strippenkaartmoetblijven.nl). Binnen twee weken hadden ruim 35.000 mensen hun handtekening onder de petitie gezet. Inmiddels zijn dat bijna 40.000 mensen.

Jan Slagter, directeur van omroep MAX, stelt dat de petitie zin heeft gehad. "Wij hebben laten zien hoeveel mensen nog problemen hebben met de OV-chipkaart en gelukkig hebben vele politieke partijen dat signaal serieus genomen. In Amsterdam en andere steden wordt nu pas gestopt met de strippenkaart wanneer alle problemen zijn opgelost".

www.strippenkaartmoetblijven.nl

EINDE PERSBERICHT