Gemeente Almere

De aanpak van overvallen in Almere

11-02-2010 | Start: 21:00 | Eind: 21:30 | Locatie: Stadhuis, Collegekamer 5e verdieping A-vleugel

Landelijk steeg het aantal overvallen, maar in Almere was afgelopen jaar sprake van een sterke daling met maar liefst 31%. Een gevolg van de gezamenlijke aanpak van politie, Openbaar Ministerie, gemeente en ondernemers. Over wat de aanpak in Almere zo succesvol maakt, de stand van zaken nu en wat er het komende jaar gaat gebeuren wil de driehoek graag met u in gesprek. Burgemeester Annemarie Jorritsma, Districtschef Hans Lesscher en Officier van Justitie Jetty Bult nodigen u daarom uit voor een persgesprek op donderdag 11 februari om 21:00 uur op het Stadhuis in Almere.

Achtergrond

Eind 2008 steeg het aantal overvallen sterk. De noodzaak om dit probleem aan te pakken leidde tot de spontane structurele samenwerking tussen partijen die normaal niet zo snel in deze samenstelling met elkaar werken. Winkeliers, ondernemers, banken en Currence kwamen in overleg met politie, OM en gemeente tot een pakket van - in sommige gevallen - creatieve maatregelen, waaronder het project Cashless Almere.

Alle maatregelen bij elkaar hebben ertoe geleid dat de stijging van overvallen gestopt werd en vorig jaar zelfs daalde met 31% ten opzichte van 2008. De aanpak in Almere werkt en dit wordt ook gezien door bijvoorbeeld de Taskforce Overvallen die al geïnformeerd heeft naar de werkwijze in Flevoland. Overigens heeft de aanpak van overvallen in Almere blijvende aandacht, of het aantal nu stijgt of niet.
Nieuwjaarsreceptie 2010